12. září 2015 • 14:32

Švancara zase boduje! Mercedes vede tažení Zbrojovky do Zlína

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další vydařený kousek má na kontě fotbalový bavič Petr Švancara. Jeho neutuchající snaha vrátit (nejen) fotbal do brněnské lokality za Lužánkami stojí za organizací automobilového výjezdu do Zlína, kde dnes Zbrojovka hraje ligový zápas. Odpoledne se tak z postupně kultivovaného stadionu vydalo povzbuzovat Brno na čtyřicet aut.



Troubení klaksonů, z okna vystrčené červenobílé vlajky a šály, zdvižené palce. A jedem! Mercedes s číslem devět, pilotovaný brněnským patriotem Petrem Švancarou, vyrazil přímo zevnitř stadionu za Lužánkami na cestu do Zlína, následovaný desítkami dalších aut.

„Věřím, že tímhle uděláme tradici a že příště bude aut ještě víc. Za sebe můžu říct, že mám obrovskou radost, kolik se nás tu sešlo,“ říkal Švancara těsně před tím, než kolona stadion opustila a vydala se na dálnici na 100 kilometrů dlouhou cestu.

Švancarova kolona z Lužánek do Zlína: Snad se z toho stane tradice!
Video se připravuje ...

S fanoušky naplánoval jednu zastávku, kolem čtvrté hodiny už výpravu mohou čekat ve Zlíně. Podle dalšího z organizátorů akce se fanoušci Zbrojovky dočkají od zlínských pořadatelů nejen bezpečnostního doprovodu, ale i připravené hospody, kde můžou trávit čas do úvodního výkopu.

„Hlavně slušně, hlavně bez problémů!“ nabádal Švancara, vyzbrojený zbrojováckou šálou na krku, svoje soukmenovce.

Brňané mohou v důležitém derby čekat velkou podporu, další fanoušci se totiž vypravili vlakem a autobusy.

Dnešním cílem fanoušků je podpořit Zbrojovku, dlouhodobým snem vrátit fotbal za Lužánky. Tam se taky dnes konal náborový den brněnských sportovních klubů, v budoucnu je v plánech například futsalový turnaj. Hlavně aby lokalita žila sportem. Hokejová Kometa je blízko uspořádání extraligového zápasu pod širým nebem na fotbalovém stadionu, na němž by chtěla před 18 500 diváky v lednu hostit Spartu.

Přímý přenos zápasz Zlín - Zbrojovka Brno sledujte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud