15. srpna 2015 • 19:00

CELÝ SESTŘIH: Olomouc dál čeká na výhru, remizovala s Brnem 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc stále čekají na první výhru v utkání Synot ligy. Ve čtvrtém kole doma jen remizovali s Brnem 1:1. Zbrojovka vedla po trefě Zavadila, alespoň bod zajistil Hanákům vyrovnávací trefou Chorý.



První velkou šanci měl po čtvrthodině hry domácí Plšek, kterého našel Navrátil. Brankář Melichárek ale střelu vyrazil a spolu s obránci si poradil i Vašíčkovou dorážku.
Na druhé straně řešil gólman Buchta Řezníčkův pokus zblízka a ve 25. minutě chytil obrovskou šanci Paškovi. Hrál se oboustranně útočný fotbal, Sigma byla v závěru poločasu důraznější, ale Petr i Vašíček zvolili v dobrých pozicích špatnou variantu zakončení.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Brno 1:1
Video se připravuje ...

Ve druhém poločase se začalo hrát opatrněji, a tak zkusil domácí kouč Kalvoda už v 56. minutě poslat na hřiště zkušeného Ordoše. Ten se mohl po deseti minutách trenérovi odvděčit. Po pěkné kombinaci Hály se Zahradníčkem dostal olomoucký útočník přihrávku do vápna, z dobré pozice však přestřelil.

Udeřili naopak hosté. Řezníček rozehrál v 68. minutě se Zavadilem akci, která pokračovala centrem na Škodu, ten posunul na ještě lépe postaveného Zavadila a olomoucký odchovanec napálil míč pod břevno.

V 76. minutě zkomplikoval Zbrojovce závěr vyloučením Škoda. Po souboji s Rajnochem zůstal ležet, olomoucký kapitán zvedal útočníka hostů ze země a ten jej srazil na zem, za což dostal červenou kartu.

V 83. minutě Sigma přesilovku využila. Zahradníček přetáhl roh na zadní tyč, Plšek vrátil míč před branku a další střídající hráč Chorý jej uklidil do sítě. Olomouc měla v 90. minutě šanci otočit zápas, ale Ordoš hlavičkoval doprostřed branky a Brno už bod ubránilo.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 83. Chorý - 68. Zavadil. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt. ŽK: Halenár, Rajnoch, Zahradníček - Lutonský, Košťál, Lacko, Zavadil. ČK: 76. Michal Škoda (Brno). Diváci: 5062.

Sestavy:
Olomouc: M. Buchta - Hála (77. Chorý), Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Houska (56. Ordoš), Plšek, Petr (64. Zahradníček) - Halenár, Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Brno: Melichárek - P. Buchta, Frelih, Košťál, Lutonský - Pašek (83. Moukanza), Malík (72. Chrien), Zavadil, Lacko (88. Klán), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Olomouc - Brno: Skvělý zákrok Miloše Buchty proti Davidu Paškovi
Video se připravuje ...

Olomouc - Brno: Závar před olomouckou bránou
Video se připravuje ...

Olomouc - Brno: Šance Jakuba Plška
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud