19. března 2016 • 18:58

Pivarník radil: Střílej! Hubínek poslechl, byl z toho krásný gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Bohemians 1905 Michal Hubínek pomohl vítězným gólem k domácímu triumfu 2:0 nad Slováckem, které Pražany posunulo o další krok k prvoligové záchraně. Jednadvacetiletý fotbalista si prý vzal k srdci slova trenéra Romana Pivarníka, že se má častěji snažit zakončovat.



"Jsem hrozně rád, že jsem dneska pomohl k vítězství. Ten gól nás podle mě v tom zápase hodně nakopnul, pak jsme přidali druhý a zvítězili 2:0," řekl novinářům Hubínek.

Kouč Pivarník ho nabádal, aby častěji chodil do koncovky a dával víc branek. "Vzal jsem si to trošku k srdci a snažil se vystřelit a ohrozit branku," přiznal hráč s 16 ligovými starty a dvěma góly.

Klíčový moment utkání prý byl právě jeho zásah z 59. minuty, po kterém brzy zvýšil Kolumbijec Jhon Mosquera. "Doufám, že tím gólem jsem to změnil. My jsme vedli, Slovácko to muselo otevřít a byly skulinky v jejich obraně. Té jedné Jhon Mosquera využil a z toho vyplynul druhý gól," konstatoval Hubínek.

Bohemians - Slovácko: Hubínek se trefil o tyč a Bohemians vedou 1:0
Video se připravuje ...

Při své gólové akci obešel obránce Tomáše Košúta, ještě před šestnáctkou vystřelil a povedená přízemní rána se od tyčky odrazila do sítě. "Já v první chvíli chtěl ještě přihrávat do strany, ale došlo mi, že by to bylo hloupost a zbytečně bych tu akci zazdil. Tak jsem se rozhodl vystřelit na vzdálenější tyč a zapadlo to od tyče do brány," popsal mladý záložník.

Utkání osobně sledoval i trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička, který Hubínka nominoval pro zápasy evropské kvalifikace s Lotyšskem a na Maltě. "Nějak jsem nad tím nepřemýšlel. Dneska jsme chtěli vyhrát, takže jsme do toho dali všichni maximum. Jestli se trenér Lavička rozhodne třeba mě dát do základní sestavy v reprezentaci, to je jenom na něm," řekl odchovanec Bohemians 1905, jenž za "lvíčata" dosud v soutěžním utkání nenastoupil.

Jedenáctí "Klokani" mají v ligové tabulce po 22 kolech už osmibodový náskok na předposlední Olomouc. "Může to stačit a nemusí. My se budeme snažit získávat body dál, abychom nenechali nic náhodě a aby ten rozdíl mezi námi a sestupujícími týmy byl co největší," upozornil Hubínek.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 2:0. Domácí ukončili sérii Slovácka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud