7. dubna 2016 • 18:20

Tvrdík posiluje! Už je šéfem Slavie, ve funkci střídá Šimáněho

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střídání ve vedení je završeno! Předsedou představenstva fotbalové Slavie byl po rezignaci Jiřího Šimáněho jmenován Jaroslav Tvrdík. Oznámil to majoritní vlastník Slavie společnost CEFC. Bývalý ministr obrany byl dosud místopředsedou dozorčí rady a zároveň plní roli zástupce CEFC pro Evropu.



Šimáně vedl Slavii od loňského října. V pondělí však překvapivě rezignoval a za důvod označil rozdílné názory na řízení a komunikaci klubu i to, že necítí respekt ke své pozici. Oba akcionáři se ve středu sešli a vydali prohlášení, z něhož vyplývá, že Číňané nově budou vlastnit dvě třetiny Slavie, zatímco Šimáněho podíl klesne ze 40 na 33 procent.

A dnes CEFC oznámil jmenování nového předsedy. "Na základě dohody představitelů společností CEFC a Fly Sport Investments s.r.o. (Šimáněho firma) společnost CEFC nominovala Jaroslava Tvrdíka na pozici předsedy představenstva SK Slavia Praha," stojí v prohlášení CEFC zaslaném ČTK prostřednictvím e-mailu.

Sedmačtyřicetiletý Tvrdík kromě působení ve vládě Miloše Zemana byl také ředitelem Českých aerolinií. Od roku 2012 je předsedou Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce.

Dosud figuroval také v dozorčí radě firmy Pivovary Lobkowicz Group a.s. a v představenstvu společnosti Příkopy Property Development a.s.. V obou těchto funkcích podle dnešního prohlášení končí, aby se mohl naplno věnovat Slavii.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud