Tomáš Podvín
10. dubna 2016 • 04:30

Změny ve vedení Slavie? Majitelé byli v kabině, Uhrin chránil hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další hektický týden má za sebou fotbalová Slavia. Nejenže svěřence Dušana Uhrina neustále trápí chřipková epidemie, ale navíc v kabině řešili zásadní změnu ve vedení klubu. Dosavadní předseda představenstva Jiří Šimáně totiž nečekaně rezignoval a dokonce se zdálo, že by se mohla strhnout slovní přestřelka s jeho nástupcem Jaroslavem Tvrdíkem. Oheň byl sice zažehnán, ale přesto fotbalisté změnu cítili.



Ta zpráva v pondělí všechny překvapila. Předseda představenstva a menšinový vlastník Slavie Jiří Šimáně na svou pozici rezignoval, protože měl rozdílné názory na vedení klubu než majoritní majitel CEFC zastupovaný Jaroslavem Tvrdíkem .

Právě Tvrdík se nakonec stal Šimáněho nástupcem v pozici šéfa pražského klubu. „Jsem tady tři čtvrtě roku a tolik změn jsem ještě nezažil,“ přiznal po remíze s Jabloncem trenér Slavie Dušan Uhrin , který do klubu nastoupil ještě za majitele Aleše Řebíčka.

Právě utkání s Jabloncem bylo prvním, které z tribuny sledoval Jaroslav Tvrdík v roli prezidenta Slavie. Ještě před zápasem navštívil slávistickou kabinu. „Majitelé nám řekli, že se věci nemění, jede se dál. Hráčům pak popřáli hodně štěstí,“ prozradil Uhrin.

Zkušený trenér zároveň připustil, že hráči změny ve vedení klubu vnímali. Trenérský tým se je každopádně snažil chránit od zbytečného tlaku. „Určitě vám to nepřidá. Na hráče to působí, ale my se snažili udělat všechno pro to, aby to na ně nemělo vliv,“ tvrdil.

Záložník Slavie Jaroslav Mihálik každopádně ujistil, že přímo na výkonu týmu se změna šéfa klubu neprojevila. „Majitelé k nám přišli a řekli nám, jak to bude. Cíle se nemění, takže myslím, že nás to neovlivnilo. Soustředili jsme se hlavně na svůj výkon,“ řekl.

Slavii skutečně stála výhru především smůla. Hned třikrát totiž domácí proti Jablonci nastřelili tyčku, několikrát pak hosty podržel brankář Michal Bárta. První zápas „sešívaných“ pod novým šéfem tak skončil bez branek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jablonec 0:0. Domácí trefovali jen tyčky
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: A zase Mihalík – trefil tyč
Video se připravuje ...

Slávisté museli být po remíze s Jabloncem (0:0) naštvaní na tyče, brankovou konstrukci nastřelili hned třikrát
Slávisté museli být po remíze s Jabloncem (0:0) naštvaní na tyče, brankovou konstrukci nastřelili hned třikrát

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud