13. července 2016 • 14:05

Baroš se do Ostravy stěhovat nechce. Úlevy nedovolím, říká Petržela

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle v Ostravě neuslyší rádi. Z útočníka Milana Baroše je prostě Pražák. Patriot, který se vždy hrdě hlásil k Baníku, už většinu času nechtěl trávit v Ostravě. A právě to teď rozhodlo o tom, že bude bývalý reprezentační snajpr hrát nejvyšší soutěž za Liberec a druholigový klub utřel nos. Trenér Baníku Vlastimil Petržela byl nekompromisní. „Pokud vím, Milan se do Ostravy stěhovat nechce a úlevy já nedovolím,“ má jasno svérázný kouč.



Trenér Petržela se s hráči nikdy nemazlil, i když šlo o největší hvězdu týmu. A tou by Milan Baroš v druholigovém Baníku Ostrava bezesporu byl. Fanoušci by navíc z jeho přítomnosti byli u vytržení. Jenže tyhle námluvy prostě klapnout nemohly.

„Nebude s námi trénovat Milan, za chvíli nebude chtít trénovat třeba Mičola a my jsme profesionální klub. Tohle prostě nejde,“ vypálil tvrdě kouč Baníku.

Podle všeho by se Barošovi zamlouvalo, kdyby během týdne trénoval v některém z klubů v hlavním městě a v Ostravě by se objevil na předzápasové přípravě. Plus by odehrál zápas. Jenže tenhle model Petržela rychle odpískal. Byl neoblomný. Ani to, jak Baroš v minulosti klubu bojujícímu o život pomáhal, nezabralo. Stejně jako fakt, že by byl útočník jasným lídrem mladého týmu.

„Mám s těmito legendami svoje zkušenosti. Fanoušci je mají rádi, ale já potřebuji hráče, co mi pomůže,“ naznačuje Petržela, že takhle by to nejspíš nefungovalo, kdyby Baroše do Baníku vzal. „Pak prohrajeme zápas a fanoušci budou řvát na mě. Ne na něj,“ myslí si kouč. Tomu vadilo i malé zápasové vytížení útočníka během jara. "Odehrál zápas proti nám a pak už jsem ho v základní sestavě neviděl,“ rýpl si Petržela.

V Baníku Ostrava tedy angažmá Milana Baroše neklaplo, ale modrobílé kombinaci zůstane věrný. Z Mladé Boleslavi se totiž stěhuje do Slovanu Liberec, který vyznává stejné barvy.

Trenér Vlastimil Petržela je známý tím, že se s hráči nepáře, i když jde o hvězdy.
Trenér Vlastimil Petržela je známý tím, že se s hráči nepáře, i když jde o hvězdy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud