22. prosince 2016 • 04:55

Pět mužů na lavičce Sparty: jak budou fungovat Holoubek, Požár a spol.

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
  • Zleva nový hlavní trenér Sparty Tomáš Požár a první asistent David HoloubekZleva nový hlavní trenér Sparty Tomáš Požár a první asistent David HoloubekFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Je jasno, na jaře povede fotbalovou Spartu trenérské duo Tomáš Požár a David Holoubek. Post hlavní kouče ovšem zaujme prvně jmenovaný. Jak bude nový model fungovat v praxi? Podobně jako na podzim, shodli se zainteresované osoby. Tréninkovým procesem bude patrně pověřen tým asistentů, do kterého přibyl ještě Holoubkův kolega od mládeže Petr Havlíček. Zásadně odlišné nebudou ani kompetence při přípravě na zápas. Jak to bude mezi pěti muži na lavičce Sparty fungovat?

  • Tomáš Požár

    hlavní trenér a sportovní ředitel

    Šéf realizačního týmu. Z pozice sportovního ředitele bude mít pod drobnohledem dění v prvním týmu. Obrovské kompetence přenechá Davidu Holoubkovi, nelze předpokládat, že by mu výrazněji mluvil do trenérské práce. Jako oficiální trenér ale bude muset být automaticky na lavičce a také se účastnit tiskových konferencí.

    Změny ve Spartě. Hlavním trenérem pro jaro Požár, Holoubek zůstává - čtěte ZDE »

    Tomáš Požár měl dosud ve Spartě na starosti skautingFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • David Holoubek

    první asistent

    Faktický šéf sparťanské střídačky. On povede tréninky, bude určovat sestavu a věnovat se koučinku během zápasů. S nadřízeným Tomášem Požárem bude vše konzultovat, odpovědnost ale půjde za ním. Co se týče oficialit, jde hlavně o to, aby Holoubek nevystupoval mediálně jako hlavní trenér.

    NEJ momenty podzimu: Zlínská pohádka, jízda Slavie a Holoubek ve Spartě
    Video se připravuje ...

  • Petr Havlíček

    asistent

    Nejbližší spolupracovník Davida Holoubka, který o jeho přítomnost v realizačním týmu hodně stál. Výborně se znají ze spolupráce u sparťanské mládeže, jsou naladění na stejnou fotbalovou notu.

    Trenér Sparty U16 o Holoubkovi: Úspěch ho změnil k lepšímu - čtěte ZDE »

    Petr Havlíček, trenér Sparty U16, získal licenci Nike AcademyFoto Nike

  • Stanislav Hejkal

    asistent

    Znovu mu připadne odpovědnost za obranné i útočné standardní situace. Věnoval se jim už v průběhu podzimu a zlepšení bylo znát. Nekonfliktní kouč, který se mezi hráči těší velké oblibě.

    Kouč Ščasný musel zůstat na tribuně, Spartu na Schalke vedla dvojice Stanislav Hejkal (vlevo) a Zdeněk SvobodaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Zdeněk Svoboda

    asistent

    V pozici hlavního trenéra dojížděl výsledkově úspěšný podzim, nyní se vrátí do pozice asistenta. prostředí ve Spartě výborně zná. Může přispět zkušenostmi z bohaté a úspěšné hráčské kariéry.

    Trenér David Holoubek s asistenty Stanislavem Hejkalem a Zdeňkem Svobodou na lavičce SpartyFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud