22. prosince 2016 • 09:56

Otava opustí Spartu, áčko posílí kondiční kouč a fyzioterapeut

Autor: pj, iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jmenování Tomáše Požára do pozice hlavního trenéra fotbalové Sparty je nejviditelnější změnou, kterou na Letnou před koncem roku provedli. Ne však zdaleka jedinou. Z vlastního popudu by měl v nejbližší době odejít z vedení klubu člen představenstva Jakub Otava, který má pracovní nabídky z jiných ligových klubů, FAČR i UEFA.



Otava patřil dlouhé roky mezi nejvlivnější postavy ve Spartě. Fanoušci ho nejdřív znali jako televizního komentátora, v roce 2007 nastoupil do klubu nejdřív jako tiskový mluvčí, postupně jeho postavení rostlo. Jako člen představenstva měl na starosti vyjednávání o přestupech a uzavírání nových smluv s hráči. V posledním vydání žebříčku TOP 50 nejmocnějších lidí v českém fotbale, který sestavuje deník Sport, obsadil 35. místo.

Realizační tým sparťanského áčka se na jaře rozšíří. Již včera informoval klub o tom, že dalším asistentem bude Petr Havlíček, který s prvním asistentem Davidem Holoubkem spolupracoval už u mládežnických týmů. První tým Sparty doplní také kondiční kouč Pavel Rada, jenž na Letné dříve působil, a fyzioterapeut Lukáš Marešovský z dorostu.

Sparta také včera komentovala, jaká řešení zvažovala při obsazování pozice hlavního trenéra. Jednalo se s Jindřichem Trpišovským, koučem Liberce. Minimálně dvě schůzky absolvoval Tomáš Požár s Pavlem Vrbou , který je smluvně vázán v Machačkale. Také se přemýšlelo o Václavu Kotalovi. „Oslovili jsme několik kandidátů, kteří projevili zájem ve Spartě působit. Teď ale nemá smysl jména blíže komentovat,“ řekl generální ředitel Adam Kotalík. „Jediné seriózní jednání jsme vedli s Trpišovským, ale během podzimu se situace u nás i v Liberci vyvinula tak, že by to nebylo správné pro žádnou stranu.“

Ligový podzim v 60 sekundách: AC Sparta Praha
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud