22. ledna 2017 • 04:59

Hodnocení posil Sparty a Slavie: Vatajelu udělal progres, Alvir bavil

Autor: dvo, tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na hodnocení posil Sparty a SlaviePodívejte se na hodnocení posil Sparty a SlavieFOTO: koláž iSport.cz

    Zimní posily Sparty a Slavie se poprvé předvedly vlastním fanouškům v zimní přípravě doma. A byla to zajímavá podívaná. V červenobílém dresu bavil diváky v Edenu v duelu proti Viktorii Žižkov (3:0) chorvatský šikula Marko Alvir, sparťané zase při sledování zápasu s Teplicemi (4:0) tleskali premiérové brance Néstora Albiacha, který dorazil na Letnou z Dukly. Jak si vedly ostatní posily? Podívejte se na jejich hodnocení podle iSport.cz. 

  • Néstor Albiach

    Néstor Albiach se proti Teplicím trefil poprvé v dresu SpartyFoto Dominik Bakeš (Sport)

    První vstřelený gól si španělský ofenzivní univerzál může odškrtnout. V sobotním duelu proti Teplicím nastoupil na hrotu a ukázal, že bude pro Spartu velmi platným hráčem. Po přihrávce od obránce Vjačeslava Karavajeva přebral míč v pokutovém území a propálil brankáře Severočechů. Nejednou se snažil vžít do role asistenta a spoluhráčům nabídl několik zajímavých centrů. Po utkání se dočkal chvály od trenéra Holoubka. „Je to nadstandardní hráč a ukázal, že bude velkou posilou,“ uvedl kouč Letenských.

  • Bogdan Vatajelu

    Nová posila Sparty Bogdan Vatajelu v akci proti TeplicímFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Rumunská posila za 27 milionů korun se pomalu začíná rozehrávat. Zatímco v prvním duelu na španělském soustředění proti Freiburgu to ještě nebylo ono, proti Teplicím ukázal výpady směrem dopředu a následně se obětavě vracel a zastavoval teplické brejky. Costovi a Matěji Hybšovi bude v boji o post levého beka velkým konkurentem. „Jsme s ním velmi spokojení, ale na druhou stranu nezastírám, že se musí ještě aklimatizovat a potrénovat, aby se stal opravdu dobrou posilou,“ uvedl Holoubek. „Progres v jeho práci je znát a já cítím, že pro náš tým bude velmi dobrý hráč,“ dodal.

  • Tiémoko Konaté

    Tiemoko Konaté vstřelil první gól zápasu při výhře Sparty nad TeplicemiFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Jeden z nejvýraznějších hráčů Letenského výběru proti Teplicím. Ohromně silný na míči, neprohrával osobní souboje, zapojoval se do kombinace a vše korunoval, když otevřel skóre zápasu. Pokud si svoji výkonnost udrží, bude patřit do základní sestavy Sparty. „S Timym to bude o tom, jak bude pracovat a jak bude prospěšný pro tým. Pokud bude pokračovat v tomto režimů, zůstane v kádru,“ řekl na jeho adresu Holoubek.

  • Michael Lüftner

    Slávistický stoper Michael Lüftner v akci proti ŽižkovuFoto Michal Beránek (Sport)

    Vysoký obránce si v zápase se Žižkovem vyčníval především v hlavičkových soubojích. „Zezadu hrál dobře,“ potvrdil Šilhavý. Velký problém mu však dělala rozehrávka. Hlavně v prvním poločase byl velmi nepřesný a pokazil hned několik balónů. „Vzadu jsme hráli pomalu,“ tvrdil trenér. V tom druhém se mírně uklidnil, ale na práci s míčem bude muset zapracovat.

  • Marko Alvir

    Marko Alvir v akci proti Viktorii ŽižkovFoto Michal Beránek (Sport)

    Ve velmi dobrém světle se naopak ukázal střední záložník z Chorvatska. S míčem si evidentně rozumí, několikrát vyslal spoluhráče do útoku krásnou kolmou přihrávkou. Podle všeho má velké sebevědomí a nebojí se hrát. „Chtěl něco ukázat divákům. Na umělce to není o tom, že by to měl tahat, ale určitě tam dobré věci měl,“ pochvaloval si jeho výkon Šilhavý. Diváci chorvatského šikulu několikrát odměnili potleskem. Má potencionál být rozdílovým hráčem.

  • Přemysl Kovář

    Zimní posila Slavie brankář Přemysl KovářFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Odchytal poločas. Moc práce neměl, ale když bylo potřeba, zakročil. Vychytal asi největší šanci hostů, když rychle zareagoval na střelu útočníka Žižkova z malého vápna. „Nedostal gól. Je to zkušený hráč. Věříme mu charakterově,“ dodal Šilhavý

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud