12. července 2017 • 18:50

Slavia – West Brom 2:1. Cenný skalp zařídili obránci Deli a Frydrych

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z výhry proti soupeři z Premier League se mohou radovat fotbalisté Slavie. Svěřenci Jaroslava Šilhavého porazili West Bromwich Albion 2:1, přestože o poločase prohrávali 0:1. Tentokrát se nezaskvěli útočníci, góly za ně dali krásnou patičkou Simon Deli a chytrou střelou Michal Frydrych.



Za Slavii opět nastoupily všechny tři hvězdné posily Danny, Ruslan Rotaň a Halil Altintop, jenž zasáhl do druhého poločasu. Pražané silného soupeře, který dnes odehrál první přípravné utkání v letní pauze, v úvodním dějství přehrávali, ale vyložené šance neproměnili. Místo toho v 26. minutě po brejku udeřil James McClean.

Šest minut po pauze ale srovnal pohotovou patičkou po Součkově střele Deli, který Slavii zachránil v nastavení remízu 1:1 v úvodním duelu na soustředění proti Krasnodaru. Pražany pak spasilo břevno a 13 minut před koncem rozhodl střelou po zemi k tyči Frydrych.

"Myslím, že hlavně v prvním poločase to bylo velice kvalitní utkání. Výborný, silný soupeř, který měl kvalitu. Byli jsme silní na míči, bohužel jsme soupeři umožnili chybičkou jít do vedení. My jsme naopak měli v první půli čtyři vyložené šance, které jsme neproměnili," řekl pro klubový web trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

"O poločase soupeř prostřídal, dal tam mladší kluky a už to nebylo tak kvalitní. Ale jsem rád, že si kluci poradili, výsledek otočili a že jsme zvítězili," dodal.

Červenobílí ani v šestém utkání letní přípravy neprohráli a mají bilanci tří výher a tří remíz. Ve čtvrtek se ze soustředění vrátí a v neděli je čeká generálka v Edenu proti Nice. Za dva týdny Pražané vstoupí do sezony úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů, soupeře poznají v pátek.

"Získali jsme skalp týmu z Premier League, to se jen tak nestává. Jsme rádi, že jsme tenhle zápas vůbec domluvili. Je to další ze silných soupeřů, ještě nás čeká Nice a bude to kompletní," doplnil Šilhavý.

Góly

Domácí: 51. Deli, 77. Frydrych

Hosté: 26. McClean

Sestavy

Domácí:
I. poločas: Laštůvka – Frydrych, Deli, Jugas, Bořil – Ngadeu – Van Buren, Hušbauer, Rotaň, Danny – Škoda.

II. poločas: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Flo – Souček – van Buren (72. Zmrhal), Ščuk, Altintop, Danny (64. Švento) – Škoda (64. Mešanovič).

Hosté:
I. poločas: Foster – Nyom, Dawson, Evans (c), Brunt, Phillips, Yacob, Livermore, McClean, Rodriguez, Rondón.

II. poločas: Myhill – Lowe, Donellan, O'Shea, Melbourne, Wilson, Harper, Field, Leko, Robson-Kanu, McMananam.

Karty

Hosté: Dawson

Rozhodčí

Stadion

Pöllauberg

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud