3. srpna 2017 • 17:05

Zbrojovka platí za fanoušky. Za výtržnosti s Baníkem zaplatí 100 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbrojovka Brno musí zaplatit pokutu 100 tisíc korun kvůli řádění fanoušků v úvodním ligovém kole s Ostravou. Disciplinární komise fotbalové ligy ji potrestala za porušení povinností pořádajícího klubu - pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky a potyčku příznivců.



Brno, které prohrálo 1:3, má také podmínečně uzavřený stadion na jedno utkání se stejně dlouhou zkušební dobou. "Profesionální fotbal nemůže připustit situaci, kdy se domácí fanoušci pokusí napadnout hostující fanoušky a používají při tom pyrotechniku," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Richard Baček. "I přes vysokou rizikovost takového chování je výše uložené pokuty na samé dolní hranici a to s přihlédnutím k ostatním aspektům pořadatelského zabezpečení utkání," přidal.

Disciplinárka také zahájila řízení se záložníkem Brna Janem Polákem, protože v přípravném duelu s Kayserisporem udeřil protihráče.

Komise rovněž zastavila činnost na jedno utkání zlínskému záložníkovi Ibrahimu Traorému kvůli vyloučení po dvou žlutých kartách v prvním ligovém kole v Liberci. Moravský celek dostal pokutu 25 tisíc korun za použití pyrotechniky fanoušky v česko-slovenském Superpoháru se Slovanem Bratislava, zatímco asistent zlínského trenéra Jan Somberg musí kvůli nevhodnému chování k rozhodčímu zaplatit 15 tisíc korun a má distanc na dva zápasy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud