16. června 2015 • 11:35

Změny ve Slavii: Přichází Uhrin, končí kouč Beránek i Kisel

Autor: iSport.cz, sh, pta, šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střídání stráží ve Slavii je potvrzené. Novým trenérem v Edenu bude Dušan Uhrin mladší, který se po angažmá v Dinamu Minsk vrací zpátky do české ligy. Definitivně tak končí působení Miroslava Beránka, přestože měl původně smlouvu ještě na dva roky. Na ukončení spolupráce se Slavia dohodla i se sportovním ředitelem Karolem Kiselem



Uhrin již svůj příchod potvrdil. "Rozhodl jsem se v pondělí v noci," řekl pro idnes.cz kouč, který v Česku naposledy vedl Plzeň, ze které byl na začátku minulé sezony odvolán po vyřazení v předkole Evropské ligy.

„Nabídku jsem dostal zhruba před týdnem. Věděl jsem, že ji chci přijmout, ale musel jsem si také ověřit, jak vůbec Slavia v tuto chvíli funguje a co chce vedení Slavie dokázat v příští sezoně," doplnil později pro klubové stránky. Už zítra povede první trénink na začátku letní přípravy.

Beránek věděl o svém konci už od posledního ligového kola. „Sešli jsme se s majitelem Alešem Řebíčkem, který mi sdělil, že jsem skončil,“ řekl Beránek deníku Sport. „Nebyla to pro mě novinka, tento verdikt mi předal už sportovní ředitel Karol Kisel po prohře v posledním ligovém kole se Slováckem,“ potvrdil, že slova o konci nebyla pro něj nová ani překvapivá.

„Je to rozhodnutí majitele a to já plně respektuju. Rozešli jsme se korektně,“ pravil kouč, který v uplynulé sezoně se Slavií začal slibně, pak však přišla dlouhá série nevýrazných výsledků.

Jak vedení klubu oznámilo, v Edenu končí po vzájemné dohodě také Kisel.

Horník chtěl mít štít

Definitivně také padlo angažmá Ivana Horníka . Slávistický boss Aleš Řebíček  ještě včera usiloval o to, aby proslulý šíbr kývl a přece jen se hlásil v Edenu. Zkoušel to již potřetí, naposledy loni. Jenže ani jednou jednání nevyšla a k úspěšnému konci nedospěla ani včera. K dohodě, která by znamenala konec Karola Kisela ve funkci sportovního ředitele i další personální změny, nedošlo.

Podle informací Sportu byl Horník rozhodnut nevzít nabídku již o víkendu. Důvod? Tím nejdůležitějším je válka, kterou mu v předstihu vyhlásili slávističtí fanoušci. Druhým mohlo být nedostatečné „krytí“ ze strany klubu, jinými slovy štít, který by odrážel nápor zvenčí.

To by byla úloha pro Davida Trundu, jenž se měl podle plánů stát generálním manažerem Slavie. Muž, jenž se věnuje hlavně sportovnímu marketingu, však dosud působil hlavně v oblasti golfu, pět let žil ve Švédsku, kde hrál hokej.

Včera se mělo rozhodnout rovněž o jeho nástupu. S Horníkem by do Slavie pravděpodobně přišel některý z hráčů, s nimiž působil ve Viktorii Žižkov.  Žižkovský kouč Jindřich Trpišovský, jenž se Slavií rovněž jednal, je ovšem těsně před angažmá v Liberci. Všechny tyto varianty nyní padly.

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud