26. března 2012 • 16:42

Z MSFL do Serie B! Šestnáctiletý talent z Kroměříže míří do Bari

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Šestnáctiletý záložník Marek Havlík z Kroměříže uhranul trenéra AS Bari a do měsíce podle všeho do druholigového italského klubu přestoupí! „Mají o něj velký zájem, mělo by to dopadnout,“ informoval deník Sport Michal Nehoda z agentury Nehoda Sport.



Italové prý byli z nadaného mladíka (v červenci mu bude 17 let) při testech nadšení a za tři týdny dorazí do Kroměříže rokovat o přestupu. Podmínky transakce jsou předjednány.

„Je mladý, takže nyní nepůjde o až tak velké peníze. Spíš je to zajímavý přestup do budoucna, kdyby šel Marek dál. Pak by z toho Kroměříž profitovala,“ uvedl Nehoda s tím, že jarní sezonu dokončí Havlík v MSFL.

Do Bari se přesune v létě a kouč Vincenzo Torrente s ním počítá do kádru A týmu, který je nyní na 10. místě v Serii B. Před rokem klub sestoupil z nejvyšší soutěže a začal budovat nový tým s vizí rychlého návratu mezi elitu.

Pomoci by k tomu měl i supertalent z Hané. „Byli překvapení, jak je Marek ve svém věku fotbalově vyspělý. Nastoupil v přáteláku za áčko a nadchnul je. Sám mi přitom říkal, že se mu moc nedařilo,“ usmál se Nehoda.

Člen širšího kádru reprezentace do 17 let je v hledáčku zahraničních celků už déle, jezdili se na něj dívat pozorovatelé z anglického Birminghamu City. Agentura měla kontakty i na jiné kluby, například z Nizozemska.

„Ale Bari bylo nejrychlejší, poslalo do Kroměříže letenky a pozvání,“ vysvětlil, proč dostali Italové přednost. S Havlíkem, který v patnácti letech odehrál v poháru zápasy proti Brnu či Mladé Boleslavi, počítají v klubu na místo levého středního záložníka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud