18. června 2016 • 22:00

Dvacet diváků sledovalo prohru 0:24. Blšanská bída trvá dál

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bída a zmar. Fotbalové Blšany se na jaře potácely pomalu od ostudy k ostudě. Vše vygradovalo v posledním kole Ústeckého přeboru, když dostaly na hřišti FK Modrá neskutečných 24 gólů, aniž by „chmelaři“ dostali míč do branky soupeře. Do utkání šla někdejší slavná ligová víska v deseti lidech, už v poločase přitom prohrávala 0:12.



Na startu sezony byly v Blšanech velké plány. Spolupráce s Českou asociací fotbalových hráčů, trenér Lička a zásluhou Dominika Rodingera do klubu zamířila i slušná hráčská injekce. Jenže po zimě se cesty klubů a asociace rozešly, z Blšan zmizely známé tváře a průšvih byl na světě. Na vísku, která ještě v zimě tajně pomýšlela na posun do divize, padla bída a fotbalově začala chřadnout.

Vrchol zmaru přišel v květnu a červnu. Vše odstartovala porážka v Proboštově 0:4, pak přišel zápas s Žatcem. Ten za stavu 1:7 v poločase „chmelaři“ kvůli zraněním zabalili. Následovaly dvě kontumační prohry, protože se tým nesešel, aby následně prohrál 1:12 v Neštěmicích. V předposledním kole pak Blšany prohrály se Střekovem 0:4.

A v posledním kole udělali „chmelaři“ za sezonou tečku, kterou lze přirovnat spíše k obrovské kaňce. Prohráli totiž na hřišti FK Modrá 0:24. Už v poločase vedli domácí 12:0, Blšany opět hrály jen o deseti. Nestává se často, aby zápas sledovalo méně diváků, než padne branek, ale v tomto případě k tomu opravdu došlo. Do areálu FK Modrá totiž dorazila pouhá dvacítka fanoušků.

Blšanské trápení v posledních sedmi kolech
Proboštov - Blšany 4:0
 Blšany - Žatec 1:7, ukončeno po první půli
Modlany - Blšany 3:0 kontumačně
 Blšany - Štětí 0:3 kontumačně
 Neštěmice - Blšany 12:1
 Blšany - Střekov 0:4
Modrá - Blšany 24:0
Blšany tak neuhrály ani bod při skóre 2:57

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud