Jakub Dvořák
13. dubna 2016 • 21:25

Lafata byl před Villarrealem ve skvělé náladě: Už teď jedeme nad plán

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v lize mu jasně patří místo v základní sestavě, v evropských pohárech dává sparťanský kapitán David Lafata přednost mladším a dravějším spoluhráčům. „Trenér to tak točí. Já musím být připravený na všechna utkání,“ řekl před čtvrteční odvetou Evropské ligy proti Villarrealu, ve které by neměl sparťanský střelec chybět.



V prvním utkání začal utkání mezi náhradníky, odveta na Letné bude úplně o něčem jiném. I díky velkému množství zraněných a vykartovaných, se sestava Sparty proti Villarrealu změní a kapitán David Lafata v ní tentokrát nebude chybět.

„Přivezli jsme si dobrý výsledek. Vlastně nám stačí vyhrát 1:0, ale nevím, jestli na to my umíme hrát,“popisoval sparťanský kanonýr cestu, která vede k postupu. Ne vždy však patřil při spanilé jízdě Letenských Evropou do základní sestavy.

„Je to rozhodnutí trenéra. Když mě postaví, tak jsem rád. Když ne, tak musím trénovat naplno tak, aby mě postavil třeba v příštím utkání. Dělá to tak, že třeba zápasy v evropských pohárech nehraji, ale i tak musím být připraven na ty další,“ odmítl Lafata nevoli z toho, že se občas ocitne v roli žolíka.

Naopak na středeční předzápasové konferenci byl zastižen v dobré náladě. Když byl dotázán na to, jak hráči snáší, že jsou v posledních dnech více na hotelech než doma, překvapivě odpověděl. „Když se vyhrává, tak je to lepší. Teď jak máme hodně těch zraněných a vykartovaných, tak se pokaždé scházíme v jiném složení, tváře se mění, tak se to docela dá,“ smál se sparťanský útočník.

Sparťan Lafata před Villarrealem: Nevím, jestli umíme hrát na 1:0
Video se připravuje ...

A v dobré náladě odpověděl i na to, jak to vypadá při tréninku, když je letenské mužstvo značně osekané. „Víte, jak jdou ty utkání rychle za sebou, tak teď moc netrénujeme,“ vyhrkl s úsměvem a podíval se na trenéra Ščasného. Pak však zvážněl. „Proběhla regenerace, lehce jsme potrénovali a trenér pozval kluky z dorostu, tak to bylo v pohodě,“ dodal.

Proti Villarrealu se bude Sparta ucházet o historický postup do semifinále Evropské ligy a Lafata přiznal, že už nyní lze považovat cestu evropskými poháry za úspěšnou. „Asi nejenom my, ale i fanoušci to berou tak, že to, kde jsme nyní, je dost překvapivé. Už před zápasem ve Španělsku jsem říkal, že jedeme hodně nad plán. Další zápasy jsou za odměnu. Samozřejmě, že další postup by byl krásný, ale uvědomujeme si sílu Villarrealu.“

„Villarreal je favorit. Oni musí, my můžeme. Věříme, že nás fanoušci poženou a třeba to vyjde. Důležité je, abychom po utkání mohli odejít se vztyčenou hlavou,“ řekl Lafata o vyhlídkách ve čtvrtečním utkání.

Trenér Sparty Ščasný: Dorostenci v základu na Villarreal nebudou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud