28. července 2016 • 04:55

Lístky z Edenu mizí a Slavia se chlubí: Přijde víc fanoušků než na Spartu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistická radost z návratu do evropských pohárů nebere konce. Po souboji s Levadií Talinn, kdy si „sešívaní“ zajistili postup do 3. předkola Evropské ligy, berou fanoušci pokladny v Edenu doslova útokem. Už ve čtvrtek je totiž na programu další duel. Svěřenci trenéra Uhrina vyzvou portugalské Rio Ave (19.00 ONLINE na iSport.cz ). „Již dnes mohu říct, že počet prodaných vstupenek včetně permanentek, je větší, než bylo na Spartě (proti Steaue),“ napsal ve středu na Twitter člen představenstva Tomáš Syrovátka.



Sedm let na ty slavné časy, kdy se Slavia pravidelně objevovala v evropských pohárech, mohli fanoušci pouze jen vzpomínat. Až nyní se „sešívaným“ podařilo zastavit nepříznivou šňůru a kvalifikovali se do 2. předkola Evropské ligy, ze kterého se rázem dostali i do třetího.

A fanoušci červenobílých si to pořádně užívají. Na odvetu proti estonskému celku Levadia Tallin přišlo na stadion v Edenu 14.856 diváků. I díky jejich podpoře si slávisté dokázali zajistit postup.

Ve čtvrtek proti Rio Ave, očekává slávistické vedení znovu nápor. Dokonce by návštěva měla překonat i tu úterní na Letné, kde duel Sparty proti Steaue sledovalo 13 257 diváků.

Milan Škoda na tréninku
Milan Škoda na tréninku

„Již dnes mohu říct, že počet prodaných vstupenek včetně permanentek, je větší než bylo na Spartě (proti Steaue). Slavia fans, díky, jste nej!“ napsal ve středu v odpoledních hodinách na Twitteru člen představenstva Tomáš Syrovátka.

A toho chtějí slávisté využít. Zatímco Pražané mají ostré utkání už dávno za sebou, pro Portugalce to bude v Edenu teprve vstup do nové sezony.

„To je naše výhoda. Už jsme hráli před plným stadionem, v přípravách je to jiné. Myslím, že by nám to mohlo pomoci. Mohlo by přijít ještě víc lidí než s Tallinnem. Věřím ve vyprodaný stadion, který nás požene za vítězstvím,“ uvedl na středeční tiskové konferenci záložník Tomáš Souček.

Van Kessel se prosadil i sám a Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud