Hynek Preisler
18. srpna 2016 • 11:11

Vedro? Nebude to žádná sranda, přiznal Coufal. Otazník visí nad Vůchem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KYPRU | Když včera večer obránce Liberce Vladimír Coufal při tréninku na dnešní první zápas play off Evropské ligy (19.00) na hřišti Larnaky okusil, v jakých klimatických podmínkách bude dnes se svými parťáky bojovat o základní skupinu, připustil, že to bude velmi náročné.  



„Zpocený jsem dost, nebude to žádná sranda. Je to dost náročné, možná bych to přirovnal k Izraeli. I když tak hrozné to zase není,“ připomněl pravý obránce rok staré předkolo, kdy Severočeši vyhráli 3:0 na hřišti Kirjat Šmony a kde se museli popasovat s vysokými teplotami v nepříjemné kombinaci s vysokou vlhkostí vzduchu.

„Navíc čtvrtek má být nejteplejším dnem v týdnu. Ještě uvidíme, jaká bude vlhkost. Určitě to bude těžké, ale podmínky budou pro oba stejné. I když jsou na to zvyklí, myslím, že to pro ně také nebude příjemné,“ řekl.

AEK Larnaka před pěti lety na svém hřišti utavila Mladou Boleslav, vyhrála jasně 3:0 a poprvé ve své historii pak postoupila do základní skupiny. A horko tehdy hrálo významnou roli.

„Určitě máme lépe natrénováno, jsme mladší, takže bychom je měli přeběhat. V tom bychom měli mít výhodu. Máme v plánu je přeběhat po celý zápas, tak uvidíme, jestli se nám to podaří. Záleží, jak začneme, jestli budeme napadat nebo budeme v bloku,“ připustil Coufal s tím, že Larnaka je složená převážně ze španělských hráčů s bohatými zkušenostmi z La ligy, ale většině je již přes třicet let.  

Realizační tým Liberce však trápí zdravotní stav Egona Vůcha. Autor dvou gólů na hřišti Admiry v minulém kole nedokončil včerejší trénink kvůli svalovému zranění. A stále není jisté, zda bude moci nastoupit. Pravděpodobně se rozhodne až těsně před utkáním, které začíná dnes v 19 hodin středoevropského času.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud