25. srpna 2016 • 22:12

Hrdina Brabec na odchodu! Vystřelil postup a míří do Anderlechtu

Autor: iSport.cz, pj, pta, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal postupový gól, ale za Spartu nastoupil pravděpodobně naposledy. Obránce Jakub Brabec se postaral o vítěznou trefu v odvetě proti Sönderjyske (3:2) bezprostředně poté, co v 85. minutě nastoupil na hřiště. Nyní je blízko k odchodu do Anderlechtu Brusel, který o bývalého kapitána jednadvacítky projevoval zájem už dřív. "Uvidíme, jak se to vyvine. Je to v jednání. Pokud odejdu, tak to byla krásná rozlučka," uvedl Brabec po zápase. Jednání s belgickým klubem potvrdil trenér Sparty Zdeněk Ščasný.



Brabcova absence v sestavě při předchozích zápasech Sparty měla svůj důvod. "Jakub v posledních zápasech vypadl ze sestavy, protože jedná s Anderlechtem a vypadá to, že odejde. Teď to mohu říct," uvedl Ščasný v rozhovoru pro ČT.

Brabec: Ani jsem se nerozcvičoval, měl jsem tam prolítnout, jak je mým zvykem
Video se připravuje ...

O odchodu čtyřiadvacetiletého stopera se spekulovalo od začátku srpna. Zájem měl mít i jiný belgický celek Genk. Nejčastěji se však mluvilo o Anderlechtu, který dnes ve 4. předkole vyřadil jiný pražský celek Slavii a rovněž postoupil do Evropské ligy.

"Beru to tak, že se moje kariéra může posunout zase někam dál. Ale už je málo času do konce přestupového období, takže já bych to zas tak horké neviděl,“ odmítl Brabec potvrdit, že dohoda už je stoprocentní.

Brabec se řešil také na Anderlechtu

O možném příchodu Brabce se mluvilo také na stadionu Anderlechtu po vítězství nad Slavií 3:0. "Je možné, že do konce přestupové ještě někdo přijde. O tom ale rozhoduje vedení klubu. Může to být Jakub Brabec? Nemůžu teď být konkrétní,“ uvedl trenér René Weiler.

Brabec v úvodu sezony kvůli své nejisté budoucnosti vypadl ze sestavy. Proti Sönderjyske ho však trenér Ščasný pět minut před koncem za stavu 2:2 poslal do hry, aby pomohl ke třetí postupové brance. A to se Brabcovi povedlo už po pár vteřinách na hřišti, kdy okamžitě přesně hlavičkoval po rohovém kopu.

"Důležité bylo, že jsem tam šel před tou standardkou. Bylo vidět, že v podstatě nevěděli, kde se tam ocitnu. Propadlo to na mě, a to už nešlo nedat,“ popsal Brabec klíčovým moment nervydrásajícího pohárového večera.

Na Letnou by se v případě odchodu do Anderlechtu mohl vrátit na podzim ještě jednou, pokud by přemožitel Slavie potkal Spartou v základní skupině Evropské ligy. "To by bylo hezké," zasnil se Brabec.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud