25. listopadu 2016 • 05:00

Sparťané po postupu velebí Holoubka. Jsme s ním jedna rodina, řekl Costa

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fanoušci mají nového hrdinu! A není to nikdo z hráčů. Po výhře nad Southamptonem (1:0), která potvrdila postup do jarní fáze Evropské ligy, patřily ovace Davidu Holoubkovi. Ve čtyřech zápasech pod jeho vedením dosáhla Sparta čtyř výher navzdory řadě zranění. Nyní se ho fanoušci ani hráči nechtějí vzdát. „Je jako jeden z nás, baví se s námi, občas udělá nějaký vtip. Jsme s ním jako jedna rodina,“ řekl autor vítězné trefy Costa. „Dobře odhadl, na co v danou chvíli máme a podle poskládal sestavu,“ vyzdvihl Holoubka i záložník Bořek Dočkal.



Sudí naposledy foukl do své píšťalky a Letná bouřila. Výhra 1:0 potvrdila postup! Sparťanský kouč David Holoubek vystartoval na hrací plochu za svými svěřenci a každého z nich pořádně objal. Dovedl Spartu do jarní fáze Evropské ligy a zaplněný stadion nadšeně skandoval jeho jméno.

Vzdát se trenéra, který si udělal jméno u dorostenců, nyní nechtějí ani hráči. Pod Holoubkem, který v září nahradil Zdeňka Ščasného, ze sebe dokázali v Evropské lize vymačkat maximum, což vedlo až k postupu.

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

„Když přebíral tým, neměl to i kvůli zraněním hodně hráčů snadné. Ale myslím, že to zvládl na výbornou,“ uznal stoper Ondřej Mazuch. Bořek  Dočkal ocenil způsob, jakým dokázal mužstvo připravit na různé soupeře. „Dokázal si vyhodnotit, na co v danou chvíli máme, a jak proti ostatním týmům hrát, abychom měli šanci na dobré výsledky.“

A i Holoubek byl po zápase ve velmi dobré náladě. Na dotaz, co se od prvního zápasu na Southamptonu změnilo, s úsměvem vypálil. „Trenér! To jsem musel říct,“ culil se a prozradil, že emoce po konci zápasu vůbec nekontroloval. „Trochu jsem se nechal unést a chtěl jsem si to užít, protože to bylo poslední domácí utkání v Evropské lize. Ale umím za to vzít ještě víc,“ bavil Holoubek i nadále novináře.

Nyní ho však čeká ve funkci trenéra už jenom jeden duel. Mladý kouč, kterého si sparťanští fanoušci velmi oblíbili, povede oficiálně Spartu pouze v závěrečném zápase Evropské ligy na půdě Interu Milán, kde už Letenským o nic nepůjde. V lize jeho pozici převezme dosavadní asistent Zdeněk Svoboda, který disponuje požadovanou profilicencí. Dosavadní výjimka, kterou Holoubek měl, totiž dnes oficiálně končí.

„Prakticky to ale zůstane stejné. Do vedení tréninků a zápasů si ještě mluvit nenechám,“ řekl Holoubek, že v realitě zůstane vše při starém. „Je to nestandardní. Já prostě tu licenci nemám, vím to, studuju ji. Řády takové jsou. Nevím, jak na to teď odpovědět. Vím, že to asi legislativně nepůjde a respektuji to,“ dodal.

Radost trenéra Sparty Davida Holoubka
Radost trenéra Sparty Davida Holoubka

Costa o standardce před gólem: Bylo to jedno z tajemství, které jsme měli
Video se připravuje ...

Holoubek vysvětloval: V Evropské lize budu trenér já, to můžu
Video se připravuje ...

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud