7. listopadu 2008 • 15:04

Žilinští fotbalisté na Ajax neměli

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý souboj se slavným klubem a druhá těsná prohra o jediný gól. Fotbalistům Žiliny se v základní skupině Poháru UEFA, v níž se v dalším kole střetnou i s pražskou Slavií, začíná rychle rozplývat sen o postupu.



Slovenští vicemistři jsou po dvou kolech bez bodu, i když od zisku v prvním duelu s Hamburkem ani ve čtvrtek na hřišti Ajaxu nebyli úplně bez šancí. I když po prohře v amsterodamské Areně uznali, že věhlasný klub vyhrál zaslouženě.

Žilinští si po utkání ale vyčítali hlavně situaci tři minuty před poločasem, kdy po standardní situaci inkasovali rozhodující gól. "Kdybychom uhráli poločas bez branky, tak to potom mohlo vypadat jinak. Velká škoda," uvedl záložník Žiliny Mario Pečálka.

"I když hlavní pro nás bylo, abychom tady neudělali ostudu a neodjeli třeba s nějakým debaklem," líčila opora týmu, který v předkole soutěže vyřadil i Liberec.

"Žilina tady hrála velmi dobře, neztratila se a hodně nám to ztížila," ocenil výkon slovenského celku i slavný trenér domácích Marco van Basten, jehož tým po bídném začátku sezony začíná nabírat formu a potvrdil čtyři ligové výhry za sebou. Ajax navíc odčinili i nezdar ze hřiště Aston Villy, která díky čtvrtečnímu úspěchu v Edenu vládne skupině.

Šance Žiliny se naopak po druhé prohře ve skupině výrazně zmenšily. Její kouč Dušan Radolský, který nedávno na lavičce nahradil českého trenéra Pavla Vrbu, navíc uznal, že Ajax vyhrál zaslouženě.

"Navíc měl i další velké šance, ale i my jsme při troše štěstí mohli remizovat. Příležitost, jakou měl třeba Vladavič, se prostě musí proměňovat," pokáral Radolský bosenského středopolaře. Radolský zároveň upozornil na to, že se Žilina nevzdává. I když v dalším kole doma proti Slavii už prý zaváhat nesmí.

"Pořád hrajeme o šest bodů, šance ještě existuje," burcoval Radolský, v jehož kádru budou věřit i čeští hráči Benjamin Vomáčka, Emil Rilke a Ondřej Šourek.

V mnohem lepší pozici jsou naopak další čeští krajánci. Milan Baroš s Galatasarayem Istanbul byl u výhry na hřišti Benfiky Lisabon, Marek Jankulovski zase mohl obdivovat svého slavného spoluhráče Ronaldinha, který jako střídající žolík rozhodl ve třetí minutě nastavení o nejtěsnější výhře AC Milán nad Bragou.

"Jsem šťastný. Navíc jsem se konečně trefil mimo pokutové území," rozplýval se Ronaldinho, který AC zajistil druhou výhru za sebou. Stejnou bilanci má i Barošův tým.

Nejhůře z českých legionářů dopadli mladí obránci Michal Švec s Milanem Kopicem s nizozemským Heerenveenem. Ti na hřišti Wolfsburgu překvapivě naskočili do základní sestavy, ale museli strávit těžký debakl 1:5. Přestože Heerenveen dokonce vedl.

"Byl to pro nás takový budíček. Pak jsme zabrali a dřeli až do úplného konce, to je dobré zjištění," pochvaloval si domácí kouč Felix Magath, který ani na lavičku nevzal stopera Jana Šimůnka, zatímco exteplický útočník Edin Džeko přispěl k obratu dvěma trefami.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud