24. dubna 2012 • 23:10

Zakletý Messi. Čechovi nedal penaltu a pohřbil naděje Barcelony

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Snadno mohl být hrdinou, mužem, jenž potřetí během čtyř let poslal Barcelonu do finále Ligy mistrů. Jenže opěvovaný Messi selhal. V klíčový moment utkání neproměnil penaltu a oslabená Chelsea dohrávající bez vyloučeného Terryho slaví postup do finále! Může se radovat i Petr Čech, který si o titul v nejprestižnější klubové soutěži zachytá podruhé v kariéře.



Barcelona doháněla jednogólové manko z úvodního duelu na Stamford Bridge. Na Nou Campu šla po půlhodině do vedení, navíc od 37. minuty Chelsea hrála bez vyloučeného kapitána Terryho.

Jenže bojovníci v bíločerných dresech se nevzdali. Ani po vyloučení kapitána, ani po druhé brance Iniesty. Na tu ještě před koncem poločasu zareagoval nádherným obloučkem ve stylu Poborského Ramirés a snížil na 1:2.


Barcelona v tu chvíli musela dát gól, aby šla do finále. Ideální možnost dostal krátce po přestávce Messi. Po faulu na Fabregase se postavil k penaltě, jenže trefil břevno!

Do té doby nikdo nepochyboval o tom, že Barcelona oslabeného soupeře ve druhém poločase zválcuje a s přehledem postoupí. Jenže selhání klíčového muže domácí tým znejistělo.

Barcelona sice dál drtila urputně bránící Chelsea, hosty držela před vápnem. Ale další velké šance dlouho nepřicházely, územní převaha byla zbytečná. Čech spolu s udatně bojujícími devíti lvy odolával náporu tančících Katalánců.

Když už Barcelona obranu Chelsea přelstila, rozhodčí gól správně neuznal pro odmávaný ofsajd. A když Messi Čecha konečně překonal, jeho střela se otřela o levou tyčku...

VIDEO: Neproměněná penalta Messiho

Nejlepší fotbalista planety nebude mít českou brankářskou jedničku v lásce. Za celou kariéru mu nevstřelil gól, smolná série pokračuje i po promarněném semifinále. Ani Messi zkrátka není dokonalý.

Hvězdná Barcelona byla kouzla zbavená během jednoho týdne. A hned třikrát. Porážka od Chelsea, víkendové zaváhání s Realem a remíza s "blues" znamenající vyřazení z Ligy mistrů. To je týden, který bude Guardiolův soubor strašit ještě hodně dlouho... 

VIDEO: Snížení Ramirése ale Karel Poborský

VIDEO: Červená karta pro Johna Terryho

Zklamaný Lionel Messi. Proti Chelsea selhal, neproměnil penaltu
Zklamaný Lionel Messi. Proti Chelsea selhal, neproměnil penaltu

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud