25. listopadu 2014 • 17:00

Prodají nás, bojí se Nasri. City hrají o vše a píská je Královec

Autor: jam, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

104 dny. Tak dlouho už je Bayern Mnichov bez porážky. Jasně z toho vyplývá, že Manchester City dnes stojí před náročným úkolem. V Lize mistrů bohatý anglický klub zatím jen paběrkuje a k udržení reálné naděje na postup do osmifinále potřebuje rozjetý mnichovský válec, který už má jisté prvenství ve skupině, porazit (20:45, ONLINE na iSport.cz). "Musíme něco udělat, jinak sem přijdou noví hráči," neskrýval obavy před klíčovým duelem záložník City Samir Nasri.



Manchester City - Bayern ONLINE zde »

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 11. • 20:45
Manchester City
Manchester City
3:2
ONLINE
25. listopadu
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 22. Agüero, 85. Agüero, 90+1. Agüero

Hosté: 40. Alonso, 45. Lewandowski

Sestavy

Domácí: Hart – Sagna (68. Zabaleta), Kompany (C), Mangala, Clichy – Fernando, Milner (66. Jovetić) – Navas, Lampard, Nasri – Agüero (90+4. Demichelis).

Hosté: Neuer (C) – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Bernat – Højbjerg, Alonso, Rode (25. Dante) – Robben, Lewandowski (84. Shaqiri), Ribéry (81. Schweinsteiger).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Zabaleta, Demichelis, Boyata, Jovetić, Glendon, Pozo

Hosté: Zingerle, Dante, Shaqiri, Gaudino, Götze, Müller, Schweinsteiger

Karty

Domácí: Clichy, Zabaleta

Hosté: Benatia (č), Neuer

Rozhodčí

Pavel Královec (CZE). Asistenti: Roman Slyško (SVK), Martin Wilczek (CZE). Čtvrtý rozhodčí: Antonín Kordula (CZE). Brankoví rozhodčí: Radek Příhoda (CZE), Michal Paták (CZE)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester (ENG)

Manchester City ve čtyřech dosud odehraných zápasech uklohnil jen dva body a dřepí na posledním místě tabulky. Dnes hostí Bayern Mnichov a nutně potřebuje uspět.

Výhra ponechá soubor trenéra Manuela Pellegriniho ve hře, remíza či prohra už jen za předpokladu, že druhý dnešní duel mezi CSKA Moskva a AS Řím skončí nerozhodně. V postupových propočtech však Citizens straší i varianta, kdy je do osmifinále neprotlačí ani dvě výhry. Pro to by však muselo dvakrát naplno bodovat i CSKA.

"Musíme něco udělat. Jinak sem příští rok přijdou noví hráči, bude tu nové úplně všechno," řekl před úterním zápasem francouzský záložník Samir Nasri. Jemu i dalším hvězdným hráčům je jasné, že hlavní prioritou bohatých majitelů je úspěch na mezinárodní scéně, který ambiciózní klub zatím míjí.

V předešlých třech sezonách postoupil klub, vykrmený penězi arabských šejků, jen jednou do osmifinále a dvakrát vypadl už v základní skupině. A k vyřazení má blízko i nyní před těžkou bitvou s Bayernem.

"Musíme být upřímní. S platy a úrovni každého hráče v týmu, kde 90 % fotbalistů patří na tu nejvyšší úroveň, by vypadnutí ve skupině Ligy mistrů bylo obrovskou ranou. Pro klub i pro nás," připustil Nasri.

Yaya Touré vtipkuje se spoluhráčem ze City Martinem Demichelisem
Yaya Touré vtipkuje se spoluhráčem ze City Martinem Demichelisem

Důležitý zápas odpíská Královec

Proti rozjetému Bayernu ale třetí celek Premier League čeká náročná šichta. "Jsme v obtížné situaci. Pokud proti Bayernu neodehrajeme dobrý zápas, samozřejmě nemůžeme v Lize mistrů pokračovat. Ale věřím svým hráčům a jsem si jistý, že to zvládneme. Jediné, co potřebujeme, je vítězství," prohlásil kouč Pellegrini. Utkání je zajímavé i z českého pohledu, protože ho bude rozhodovat jako hlavní sudí Pavel Královec.

Manchester může načerpat inspiraci z posledního vzájemného duelu před rokem. To už Mnichované měli také zajištěný postup do osmifinále v Lize mistrů a City je dokázali v Německu porazit 3:2.

I dnes nastoupí tým trenéra Pepa Guardioly už v uvolněném rozpoložení bez potřeby nahánět výsledek. „Ovšem proti Bayernu to nebude nikdy jednoduché. Proti velkým týmům to platí vždy. V úterý nás čeká velmi dobrý Bayern,“ nepochyboval Pellegrini.

Bavoři jeho mínění podpořili. „Nebudeme jen přihlížet tomu, co se stane,“ varoval aktuálně třetí tým Premier League záložník Bayernu Arjen Robben . Pokud bude Guardiola některou ze svých opor šetřit, z lavičky se na šanci třesou další výborní hráči včetně třeba Bastiana Schweinsteigera , který o víkendu po zranění poprvé v této sezoně nastoupil na posledních třináct minut proti Hoffenheimu.

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 5 0 1 16:4 15
2. Manchester City 6 2 2 2 9:8 8
3. Řím 6 1 2 3 8:14 5
4. CSKA Moskva 6 1 2 3 6:13 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud