11. března 2015 • 05:00

Mizerný Real zachránil Ronaldo. Je jako play station, chválil Mareš

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo si pamatuje takhle špatný Real? V novodobé historii asi vůbec nikdo. Madridský velkoklub si v osmifinále Ligy mistrů nechal doma od Schalke dát čtyři góly. Prohrál 3:4 a do poslední vteřiny se strachoval o postup. Senzační vyřazení odvrátily především dvě trefy Cristiana Ronalda, kterými se stal nejlepším střelcem v historii evropských pohárů. "Fotbalově je výbornej," chválil ho ve studiu Prima Cool populární moderátor a fotbalový nadšenec Leoš Mareš.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 3. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
3:4
ONLINE
10. března
20:45
FC Schalke 04
FC Schalke 04
Góly

Domácí: 25. Ronaldo, 45. Ronaldo, 53. Benzema

Hosté: 20. Fuchs, 40. Huntelaar, 57. Sané, 84. Huntelaar

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Arbeloa (83. N. Fernández), Pepe, Varane, Coentrão (58. Marcelo) – Khedira (58. Modrić), Kroos, Isco – Bale, Benzema, Ronaldo.

Hosté: Wellenreuther – Höwedes (C), Matip, Nastasić, Fuchs – Meyer, Neustädter, Höger (57. Goretzka), Barnetta (81. Učida) – Choupo-Moting (29. Sané), Huntelaar.

Náhradníci

Domácí: Navas, Marcelo, Modrić, Fernández, Illarramendi, Hernández, Jesé

Hosté: Wetklo, Učida, Ayhan, Sobottka, Goretzka, Sané, Kehrer

Karty

Domácí: Ronaldo, Coentrão

Hosté: Fuchs

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Fotbalisté Schalke zažili na Santiago Bernabeu jeden z nejúchvatnějších večerů klubové historie. Do Španělska jeli se ztrátou 0:2, takřka nulovou nadějí na možný postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Přesto se rvali statečně a při výhře 4:3 jim chyběl jediný gól, aby senzačně vyřadili obhájce titulu.

Domácí Real hrál děsivě, zejména obrana vůbec nefungovala. Jenže v sestavě domácího týmu nechyběl Cristiano Ronaldo . Zarputilý a odhodlaný ukončit zápasy bez gólu a udeřit. To se mu v prvním poločase povedlo hned dvakrát.

Přesné údery hlavou znamenaly srovnání na 1:1, respektive na 2:2. Ronaldo zaznamenal zásahy číslo 77 a 78 v evropských pohárech a stal se historicky nejlepším střelcem, když se dostal před Lionela Messiho i Raúla Gonzálese.

"Líbí se mi, že se mu při těch gólech nehnul účes," komentoval s úsměvem Portugalcovo počínání ve studiu Prima Cool moderátor Leoš Mareš . "Ale fotbalově je výbornej. Je to zvíře, zabiják. Na hřišti nepřemýšlí, co má udělat, kam skočit. To jsou akce z play stationu, dají se vidět jen v digitální podobě," pochválil Ronaldovu druhou branku.

Góly nejlepšího hráče světa ale byly prakticky to jediné, co mohlo domácí obecenstvo na hře Realu chválit. Když se chvíli před koncem Schalke ujalo vedení 4:3, všichni trnuli, aby nepřišel ještě jeden úder a s ním i senzační konec v milionářské soutěži.

Real sice do čtvrtfinále Ligy mistrů prolezl, jeho výkon ale obsahoval velké trhliny. Děravé obraně musel několikrát pomoct skvělými zásahy Iker Casillas, bez něj mohl domácí favorit dopadnout mnohem hůř.

"Schalke by si postup zasloužilo, ale nakonec jsme se shodli, že ve čtvrtfinále raději uvidíme Real," uzavřel Marek Jankulovski, druhý host ve studiu Prima Cool.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud