Karel Häring
28. května 2015 • 04:50

Soupeři Sparty pro LM: Hrozí Ajax, Bruggy i repete s Young Boys

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

K hodně pikantnímu souboji může dojít ve 3. předkole nemistrovské části Ligy mistrů, do kterého se minulý víkend definitivně kvalifikovala pražská Sparta. Jako nenasazený celek může narazit na Young Boys Bern, s nimiž na konci loňského roku přišla o postup do jarní části Evropské ligy.



Popravdě řečeno, byla by to ta nejpříznivější varianta pro českého vicemistra. Mezi pěticí nasazených celků jsou totiž silnější kalibry, než je druhý tým švýcarské ligy. Spartě hrozí například Ajax a velmi pravděpodobně i Šachtar Doněck.

Jak už to v systému pohárových koeficientů bývá, každá zbytečná ztráta v předchozích pěti sezonách, z nichž celkově číslo vychází, se dříve nebo později projeví a může hrát důležitou roli ve snaze o postup do základních skupin pohárů, ať už Ligy mistrů, či Evropské ligy.

Kdyby Sparta nevypadla s Häckenem… Kdyby neprohrála v posledním kole na hřišti Young Boys… Byla by teď mezi nasazenými celky. Realita je taková, že mezi nimi nebude.

A už teď je jasné, že může narazit na vicemistry nizozemské a belgické ligy, tedy Ajax Amsterdam a FC Bruggy. K tomu bude v osudí i druhý celkem z Ukrajiny – na 95 procent Šachtar Doněck. Na zbývající dvě volná místa jsou největšími adepty Monaco, čtvrtfinalista Ligy mistrů, a Young Boys, kteří na podzim díky výhře 2:0 v posledním utkání skupiny skončili v tabulce před Spartou.

Tato dvojice bude mezi nasazenými za předpokladu, že v Řecku udrží druhé místo Panathinaikos a v Rusku si pohlídá Krasnodar stejnou příčku před CSKA Moskva. Jen pro doplnění, v případě postupu Sparty by na ni v play off LM čekal např. Manchester United, Valencia či Leverkusen.

Ladislav Krejčí zaměstnává obranu Bernu
Ladislav Krejčí zaměstnává obranu Bernu

Možní soupeři Sparty pro 3. předkolo LM
Ajax, FC Bruggy, vicemistr Ukrajiny, AS Monaco*, Young Boys Bern*

Pozn.: O jejich nasazení se teprve rozhodne, ale je to momentálně nejpravděpodobnější varianta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud