17. července 2015 • 13:56

Potřebujeme informace, zní z Plzně po losu. Mistr počítá spíš s Izraelci

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez velkých emocí přijali zprávu o dvojici soupeřů pro 3. předkolo Ligy mistrů v Plzni. Český mistr začne pouť za více jak 300 miliony buď na Maltě, nebo v Izraeli. První duel mezi Hibernian a Maccabi Tel Aviv vyhrál domácí tým 2:1, Západočeši ale spíš počítají s variantou, že do zápasu s nimi postoupí izraelský mistr. "O obou soupeřích budeme shánět všechny dostupné materiály," vyhlásil ihned po losu plzeňský trenér Miroslav Koubek.



Plzeň vstupuje do sezony zostra. Právě od 3. předkola Ligy mistrů se do značné míry rozhodne o tom, jestli celý ročník bude úspěšný. Co říkají Západočeši na přiděleného soupeře z pátečního osudí v Nyonu?

"Naším úkolem je samozřejmě sehnat co nejvíce možných informací. Shánět tak budeme veškeré dostupné materiály o obou soupeřích, na odvetě v Izraeli nebudou chybět zástupci sportovního vedení Viktorie. Přípravu nepodceníme, úkol je jasný – chceme projít do play off Champions League," prohlásil na klubovém webu trenér Miroslav Koubek.

První zápas mezi Hibernianem a Maccabi zvládl lépe maltský tým a na domácí půdě zvítězil 2:1. Izraelci tak v odvetě příští týden musí dohánět ztrátu. „Osobně očekávám, že izraelský mistr odvetu zvládne a naším soupeřem pro třetí předkolo bude Maccabi," přesto odhaduje trenér Koubek.

"Jedná se o soupeře, který měl mezi nenasazenými týmy této fáze nejvyšší koeficient, izraelské kluby navíc pravidelně v evropských pohárech postupují do skupinových fází. Nicméně toto neovlivníme, v přípravě se tak prozatím budeme věnovat stejnou měrou oběma týmům," dodal západočeský kouč.

Plzeň už má s izraelským soupeřem bohaté zkušenosti. V přípravě v letech 2009 a 2011 s Maccabi Haifa remizovala 1:1 a 0:2. S Hapoelem Tel Aviv pak hrála v základní skupině Evropské ligy v sezoně 2012/2013, vyhrála 2:1 a 4:0.

„Vzpomínky to jsou příjemné, nicméně ty ještě žádný zápas nevyhrály. V tuto chvíli budeme o soupeřích teprve sbírat informace, věřím, že nás trenér pečlivě nachystá. Osobně bych preferoval cestu na Maltu, ale favoritem odvety bude bezesporu Maccabi," vyjádřil se k losu záložník Daniel Kolář .

"Před losem jsem žádné preference neměl a velké emoce ve mně nevzbuzuje ani zpráva z Nyonu. My se netajíme tím, že skupinová fáze pohárů je pro nás jasným cílem a úspěch ve 3. předkole Ligy mistrů ho zaručuje. Připravíme se poctivě, ať se nám postaví kdokoliv. A budeme chtít postoupit,“ dodal pamětník všech západočeských pohárových úspěchů.

Hlavní cíl Plzně před sezonou? Návrat do pohárové Evropy
Video se připravuje ...

Superpohár jako generálka? Bereme ho jako ostrý zápas, varuje Koubek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud