4. listopadu 2015 • 23:35

Žádná penalta! Královec naštval skokana Costu, Mourinho se smál

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Chelsea oslavili důležitou výhru v Lize mistrů nad Dynamem Kyjev (2:1) a opěvovali trenéra Josého Mourinha. A to ještě chtěli „modří“ kopat pokutový kop. To by však český arbitr Pavel Královec musel mít slepecké brýle, aby neviděl, že Diego Costa se skácel k zemi velice ochotně...



První důležitý moment přišel ve 36. minutě. A trochu paradoxně začal nepovedeným odkopem brankáře Chelsea Asmira Begoviče. Domácí z něj ale vytvořili rychlý protiútok zakončený vlastním gólem Aleksandara Dragoviče po Willianově centru z pravé strany.

Společně s Edenem Hazardem chyběl v sestavě Chelsea i zkušený obránce Gary Cahill, kterého na stoperském postu nahradil Kurt Zouma. Pozici levého beka obsadila letní posila Baba Rahman. A až na jeden okamžik tahle spolupráce fungovala...

Ten okamžik nastal v 78. minutě. Při rohovém kopu Dynama, který neodhadl gólman Begovič. Podběhnutím centru umožnil Dragovičovi vstřelit gól tentokráte do správné branky.

Naštěstí pro Chelsea trvalo jen pět minut, než skóre strhla opět na svou stranu. Trefil se Willian. A jak krásně! Z přímého kopu zakroutil balon do sítě, tahle branka bude ještě dlouho vévodit různým žebříčkům Ligy mistrů.

VIDEO: Simulace Diega Costy proti Kyjevu

Vítězství 2:1, ale také plno dalších šancí, které si hráči Chelsea dokázali vytvořit, jim nalije do žil pořádnou dávku sebevědomí a optimismu. Třeba Oscar mohl vstřelit dva góly, Kurt Zouma z malého vápna netrefil branku. A to ještě chtěli „modří“ kopat pokutový kop. To by však český arbitr Pavel Královec musel nad nasimulovaným pádem Diega Costy hodně přimhouřit oči.

Nicméně domácí se cítili poškozeni. Útočník Chelsea hodně zuřil. V poločase musel Costu odvést pryč spoluhráč Nemanja Matič, pro vysvětlení si zašel kapitán John Terry. A Mourinho? Ten se při Královcově verdiktu sprintem rozběhl zpátky k lavičce a na tváři se mu zjevil hodně ironický úsměv... Po vítězství a hlasité podpoře fanoušků ho však neodpískaná penalta jistě trápit nebude.

Portugalský trenér se celé situace smál.
Portugalský trenér se celé situace smál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud