27. dubna 2016 • 23:00

Saúl si pohrál s Bavory! Atlético slaví výhru 1:0 nad Bayernem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlética Madrid vyhráli úvodní semifinále Ligy mistrů nad Bayernem Mnichov 1:0. Jedinou branku zápasu dal už v 11. minutě Saúl Níguez. Odveta v Německu se bude hrát příští úterý a bavorskému favoritovi hrozí, že potřetí za sebou skončí v semifinále.



První poločas patřil Atléticu, domácí ale z převahy vytěžili jen jednu branku, o kterou se po sólu přes tři hráče postaral Níguez. Bayern se probral po přestávce a v 55. minutě trefil Alaba břevno. Poté si domácí brankář Oblak poradil s nebezpečnou hlavičkou Martíneze i Vidalovou ránou. Kousek k druhému gólu měli i domácí, ale Torresovu střelu po brejku zastavila tyč.

Saúl se raduje z branky do sítě Bayernu
Saúl se raduje z branky do sítě Bayernu

Atlético vítězstvím potvrdilo, že na stadionu Vicenteho Calderóna se mu daří, a z posledních třinácti domácích zápasů v Lize mistrů udrželo dvanácté čisté konto. Před odvetou navíc stále může živit naději, že se po dvou letech opět zahraje ve finále prestižní soutěže.

Naopak Bayern ani na třetí pokus ve vyřazovací části probíhajícího ročníku nedokázal venku zvítězit a hrozí mu, že opět vypadne v semifinále se španělským soupeřem. V minulém ročníku soutěže ho ve stejné fázi vyřadila Barcelona a o rok dříve Real Madrid.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Atlético Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)

Branka: 11. Níguez. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (všichni Angl.). ŽK: Níguez - Neuer, Benatia, Douglas Costa, Vidal. Diváci: 50.900.

Sestavy:

Atlético: Oblak - Juanfran, Giménez, Savič, Filipe Luís - Níguez (85. Partey), Gabi, Fernández, Koke - Griezmann, Torres. Trenér: Simeone.

Bayern: Neuer - Lahm, Martínez, Alaba, Bernat (77. Benatia) - Douglas Costa, Alcántara (70. Müller), Xabi Alonso, Vidal, Coman (64. Ribéry) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1:0
ONLINE
27. dubna
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 11. Ñíguez

Hosté:

Sestavy

Domácí: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Savić, Luís – Ñíguez (85. Partey), Gabi (C), Augusto Fernández, Koke – Griezmann, F. Torres.

Hosté: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Alaba, Bernat (77. Benatia) – Alonso – Costa, Th. Alcântara (70. T. Müller), Arturo Vidal, Coman (64. Ribéry) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Moyà, Gámez, Kranevitter, Correa, Partey, Hernández, Vietto

Hosté: Ulreich, Benatia, Tasci, Götze, Ribéry, Kimmich, Müller

Karty

Domácí: Ñíguez

Hosté: Costa, Benatia, Neuer, Arturo Vidal

Rozhodčí

Clattenburg – Beck, Collin

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud