12. září 2009 • 18:58

Nazlobený kouč Vrba: Děláme fatální chyby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami v sedmém kole porazili Plzeň 1:0. Tři body a posun do horní poloviny tabulky jim zajistil kapitán Daniel Huňa. Hodně rozlobený byl plzeňský kouč Pavel Vrba, jehož tým po dvou předchozích výhrách vyšel naprázdno.



"Dokud budeme dělat fatální chyby v obraně a soupeř nám z jediné střely na branku dá gól, zatímco my zazdíme čtyři nebo pět tutovek, budeme to mít těžké. To je i důvod dnešní porážky," posteskl si Vrba.

"Odjíždíme z Příbrami velmi zklamaní. Hráči věděli, že Příbram sází na dobrou obranu a rychlé brejky, přesto jsme si zase nechali dát naivní gól. Zápasy se pak otáčí už těžko, podobných věcí se musíme vyvarovat," nabádal Vrba.

Příbram si vyšlápla i na Plzeň

Hodně emocí v Příbrami vyvolala červená karta pro plzeňského stopera Davida Bystroně, který v 67. minutě ostrým faulem zkosil domácího Rodrigueze. "Byly to klasické jihoamerické saně, obě nohy dopředu a zákrok na koleno. Takové věci patří spíš někam do Uruguaye," čílil se příbramský kouč Marko. Jeho plzeňský protějšek Vrba také tvrdil, že Bystroň se zachoval nedisciplinovaně.

"Možná v něm byla křivda z toho, že pět sekund před tím rozhodčí neodpískal faul na našeho hráče. Asi nemusel do souboje chodit tak tvrdě," řekl Vrba, kterému se ale zase nelíbilo, že jeho hráči inkasovali několik úderů loktem ve vzdušných soubojích.

KAROL MARKO

Karol Marko Karol MarkoFoto Jaroslav Legner SPORT
Výhra naopak potěšila příbramského trenéra Karola Marka, méně už některé pasáže zápasu a hlavně závěr utkání, v němž domácí s vypětím všech sil a v hluboké defenzivě uhájili těsné vítězství. "První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli, ve druhém jsme ale zbytečně zalezli. Plzeň tam měla hodně nebezpečných situací, ale celá obrana v čele s brankářem Krbečkem byla výborná," řekl Marko.

Zápas jsme sledovali ONLINE »

Příbram pod jeho vedením zažívá překvapivé bodové žně, Středočeši nasbírali ze sedmi zápasů jedenáct bodů a usídlili se v horní polovině tabulky. "Body nás těší, ale dopředu se plánovat nic nedá. Je to všechno kulaté - třeba Plzeň tady dnes podle počtu svých šancí možná měla vyhrát," mírnil optimismus Marko.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud