Jiří Fejgl
27. února 2010 • 11:00

Co nového v lize? 2. díl: Týmy na 9.-16. místě

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budou hrát o holý život, o záchranu v nejvyšší soutěži. Na to se museli náležitě nachystat. Co je nového v klubech ze spodní poloviny tabulky fotbalové ligy, jejíž jarní část startuje už dnes?



9. SIGMA OLOMOUC - 22 bodů
- Veterán Otepka, jenž na podzim často seděl mezi náhradníky, prchl do Českých Budějovic. „V mých letech musím hrát,“ pronesl logicky.

- Kapitán Kaščák se snažil o získání zahraničního angažmá. Zkrachoval však jeho přesun do Ázerbajdžánu i na Ukrajinu, kam měl odejít společně s útočníkem Hubníkem.

- Turbulence prožil zkušený gólman Drobisz. Vedení nakázalo trenérovi, aby ho nevzal na herní soustředění do Turecka, přesto nakonec v kádru zůstal.


10. SLOVAN LIBEREC - 20 bodů
- Severočeši mají prořídlý útok. Reprezentant Blažek odešel na hostování do Řecka, Smetana do Ruska. Na lepší časy si budou muset vzpomenout Kerič s Nezmarem, kterého však trápí zraněná ruka.

- Letitý asistent a specialista na fyzickou přípravu Petřík dostává velkou šanci. V zimě byl posunut na místo hlavního kouče.

- Napjatá ekonomická situace v Liberci nutí vedení klubu k šetření. „Rozpočet se teď pohybuje někde kolem 45 milionů,“ říká zdroj ze Slovanu.


11. BOHEMIANS 1905 - 17 bodů
- Z týmu mizí známá jména: Adam se Zelenkou zabalili kariéru, Hrdlička se vrátil do Mladé Boleslavi a mladý Ivan Hašek odešel na hostování do Čáslavi.

- Legenda nekončí. Čtyřicetiletý útočník Dalibor Slezák už je asistentem v béčku, přesto bude připraven pomoci v případě nouze. „Chci se loučit v Dolíčku,“ řekl. Poslední domácí podzimní zápasy totiž tým kvůli potřebě vyhřívaného trávníku odehrál na Strahově.

- Na podzim dali Klokani pouze devět gólů. „Chceme být ofenzivnější,“ naplánoval kouč Pavel Hoftych.


12. 1. FC BRNO - 17 bodů
- Klub se zbavil Brazilců, kteří mu nepomohli a navíc nebyli levní. Dalmo a Leo jsou zpět doma. „Ti se nám nepovedli,“ přiznal šéf Roman Pros.

-Z kabiny navíc zmizel i možná z posledních brněnských mladých klenotů, střední záložník Mareček odešel do Anderlechtu.

- Útok nadevše – to by mělo být jarní heslo. V sestavě budou nastupovat tři útočníci. „Máme jich dost a byla by škoda nechat je na lavičce,“ vysvětlil trenér Miroslav Beránek.


13. DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - 14 bodů
- Šéf Poborský získal kvalitu do středu záložní formace. Ze Slavie přišel mistr standardních situací Volešák, z Olomouce matador Otepka.

-Benát, nejlepší hráč podzimu, má opakované problémy s operovaným kolenem. „Uvidíme, jak to bude s jeho další rekonvalescencí,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

- Budějovice zase hrají o záchranu – ostatně už je to tradice. „Udrží se, umějí v tom chodit,“ ohodnotil šance Jihočechů internacionál Ladislav Vízek.


14. 1. FC SLOVÁCKO - 14 bodů
- Trenér Mazura má nového nadřízeného – klubovým šéftrenérem se stal kouč vicemistrů světa do dvaceti let Miroslav Soukup.

- Obranu vyztužili dva nevyužití sparťané Kuncl s Košutem. „Oba ihned zapadli do základní sestavy,“ potěšilo trenéra Josefa Mazuru.

- Mazura při přípravném utkání s Dubnicí pořádně zpražil hlavní týmovou hvězdu. „Ale na jaro jsem připraven,“ ohlásil útočník Petr Švancara.


15. SK KLADNO - 11 bodů
- V Kladně se objevuje zajímavé jméno, do české ligy se vrací po cestách po nižších soutěžích ve Francii a Španělsku Marcel Lička, starší syn baníkovského sportovního ředitele.

- A ještě jedna zajímavá posila. Záložník Zoubek přišel z Bohemians Praha, jednoho z hlavních soupeřů v boji o záchranu.

- Středočeši musí zase na Strahov, kde odehrají první dva domácí zápasy jara. Na svém stadionu v Kladně totiž nemají vyhřívaný trávník.


16. BOHEMIANS PRAHA - 10 bodů
- Na Strahov přišly zajímavé posily – samí zkušení borci. Obránci Drobný s Flachbartem, oba kopali za Spartu. Gólman Rodinger, mistr slovenské ligy, a útočník Pospíšil, někdejší mistr Evropy do jedenadvaceti let, jenž se prosadil i ve Skotsku.

- Pryč (na Kladně) je naopak kapitán a nejlepší podzimní hráč Zoubek. „Proč odešel? To je moje věc,“ utrousil majitel klubu Karel Kapr.

- Tým bez identity je hlavní kandidát sestupu. „Chceme se tomu vzepřít,“ řekl bek Jan Flachbart.

1. díl: Týmy na 1. - 8. místě >>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud