15. července 2010 • 17:03

Sparťan Kucka září, ale nikdo ho nechce

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se spekulovalo, kam by mohl Juraj Kucka zamířit. Půjde do Itálie, Německa nebo Anglie? Variant podle hráčova agenta bylo mnoho, ovšem po mistrovství světa, na němž sparťanský záložník zazářil, na Letné nepřistála žádná nabídka…



„O Juraje Kucku je velký zájem. Lanaří ho kluby z Anglie, Itálie a Německa. Jedná se hlavně o týmy, které se pohybují ve středu tabulek svých soutěží.“

Takováto slova pronesl v květnu hráčův agent Emil Kovarovič. A pokaždé dodával, že zájem i cena může po světovém šampionátu ještě vzrůst.

Dvojnásobný střelec Kucka v akciFoto Jaroslav Legner (Sport)

Sparťanský šéf Chovanec po zápase v LiberciFoto Jaroslav Legner (Sport)

Kucka nakonec do Jižní Afriky odletěl. Upozornil na sebe skvělými výkony, ale očekávání, že po vydařené sezoně zamíří do zahraničí, byla – zdá se – mylná.

Sparta totiž podle generálního sportovního manažera Jozefa Chovance neregistruje žádnou nabídku, která by slovenskému fotbalistovi otevřela dveře do kvalitnější ligy.

„Bylo by hezký, kdyby nějaká nabídka přišla, protože by to bylo zároveň ocenění naší práce, ale zatím žádnou na stole nemáme,“ řekl Chovanec na čtvrteční tiskové konferenci.

„Přitom na MS podával slušné výkony. Slovensku pomohl tím, že je komplexnější než ostatní záložníci.“

Zájem není ani o ostatní hráče Sparty, přestože se nedávno spekulovalo o možném odchodu Bonyho Wilfrieda do Rumunska. „Žádnou nabídku v tuto chvíli opravdu nemáme, jinak bych to řekl,“ podotkl Chovanec.

Šéf letenských fotbalistů nepracuje ani s opačnou myšlenkou posílit tým ještě o nějaké hráče. „O tomhle neuvažujeme. Ale samozřejmě, pokud se něco přihodí (zranění atd.), můžeme náš postoj pozměnit,“ dodal.

Juraj Kucka, záložník fotbalové Sparty.
Juraj Kucka, záložník fotbalové Sparty.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud