Štěpán Filípek
28. května 2014 • 04:59

Nouzový plán Slavie: Bez posil, s polovičním rozpočtem a na Strahově?

Autor: Štěpán Filípek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černé mraky se stahují nad slavným pražským klubem. Fotbalisté Slavie budou hrát v sobotu zápas o všechno na hřišti Baníku Ostrava. Prestižní souboj však neslibuje boj o přední příčky tabulky, jak by se podle tradice slušelo, ale bitvu o holé přežití v první lize. Alespoň z pohledu svěřenců trenéra Pastoora. Jak by vypadala situace v klubu po případném sestupu do druhé ligy?



Roční rozpočet

Ztenčil by se zhruba o polovinu. Nyní činí 120 milionů korun, nově by to bylo 65 milionů. Nezbytné by bylo prodat co nejdráž jednoho hráče, nejspíš se nabízí talentovaný středopolař Robert Hrubý, který začal být cíleně nasazován do sestavy. Kolem Martina Juhara  zlehka kroužila Plzeň. „Zájem o něj je z více stran,“ uvedl Juharův agent Jiří Müller.

Hráčský kádr

Odešli by cizinci Keegan Ritchie či Damien Boudjemaa, veteráni Radek Černý a Kamil Čontofalský. Slavia by dál stavěla na nynějším kádru, který by doplnili hráči stažení z hostování, hlavně nová jednička Martin Berkovec (Bohemians 1905) či Jan Mikula (Jihlava), a v ještě větší míře odchovanci. V plánu je dotažení výměny Štěpána Koreše za stopera Michala Smejkala z Mladé Boleslavi. Odtud by mohl přijít na hostování bijec v útoku Martin Nešpor.

Trenéři

Dva kandidáti: Josef Pešice a Svatopluk Habanec. První by byl pod „dohledem“ sportovního ředitele Karola Kisela, druhý s obvyklými pravomocemi. „Média si vždy najdou nějaké spekulace, to je jejich práce. Já jen mohu říct, že mám smlouvu ve Slovácku,“ uvedl Habanec.

Stadion

Stěhování z Edenu na Strahov je reálná varianta. Ostatně, v minulých dnech podal majitel Edenu, společnost Vinet, ohledně smluv se Slavií žalobu.

DALŠÍ INFORMACE O DĚNÍ VE FOTBALOVÉ SLAVII VČETNĚ PŘÍPADNÉHO PŘÍCHODU IVANA HORNÍKA ČTĚTE V STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.



Karel Piták se v zápase proti Slovácku zranil
Karel Piták se v zápase proti Slovácku zranil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud