Jiří Punčochář
21. září 2012 • 18:04

Je to rána pro fotbal, říká Nedvěd o aféře a navrhuje doživotní tresty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Moravu přijel bývalý fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd sehrát benefiční utkání, nastoupí k němu společně s dalšími členy stříbrné party z ME 1996 v sobotu v Hodoníně. Jenom radost ale s sebou z Itálie neveze. „Byl jsem v Itálii, tam ta vichřice už přeběhla, a teď je to tady v Čechách. Lidé, co tohle způsobili, už by ve fotbale nikdy neměli dělat,“ řekl držitel Zlatého míče k současné aféře, v níž se zmítá česká liga.



Prodávání zápasů, machinací s výsledky a sázení viděl dost už v Itálii. I vzhledem k důsledkům, které tam špinavé praktiky některých hráčů, funkcionářů a rozhodčích měly, je Pavel Nedvěd na pozoru před velikostí kauzy v Česku.

Pro aktéry současné korupční kauzy v českém fotbale žádá Pavel Nedvěd tvrdé tresty
Video se připravuje ...

„Hlavně je to velká rána pro český fotbal. Zrovna tohle období není moc zázračné, ale mužstvo (reprezentace) se trochu zkonsolidovalo a odrážíme se od něčeho, aby to šlo nahoru. Pak přijde tohle. To není dobré. Je třeba tvrdě trestat všechny, kdo v tom byl, a začít znovu od nuly. Jinak to nepůjde,“ řekl Nedvěd, který v pátek odpoledne přiletěl do Brna.

Odtud se přesunuje do Hodonína, kde v sobotu hraje exhibici. Těší se i na trenéra Dušana Uhrina staršího, spoluhráče Karla Poborského prý nabídka dokonce přiměla zkrátit si dovolenou.

Zároveň Nedvěd pokřtí v nedalekých Bořeticích novou sérii vína, která nese jeho podobiznu. Nepochybuje, že vínu se bude dařit i v Itálii, kde jsou známí labužníci.

Na zápas se těší, sám prý ještě i po skončení kariéry a zahájení manažerské éry v Juventusu Turín občas trénuje. V Česku hrál naposledy fotbal před několika lety v utkání starých gard Slavia-Sparta.

Pavel Nedvěd je ve své manažerské funkci spokojený
Video se připravuje ...

„Tehdy přišlo 15 tisíc lidí a bylo to parádní, tak jsme si řekli, že bychom to někdy chtěli zopakovat. Doufám, že i tentokrát diváky pobavíme a ukážeme jim, že jsme fotbal hrát nezapomněli,“ pozval Nedvěd fanoušky do Hodonína.

Benefice Pavla Nedvěda v Hodoníně

Zápas bývalých reprezentantů proti domácímu celku RSM Hodonín se hraje v sobotu ve 14.30 na stadionu U červených domků v Hodoníně. Účast vedle Pavla Nedvěda přislíbili také Luboš Kubík, Roman Votava, Vratislav Lokvenc, Karel Rada, Petr Kouba, Ladislav Maier, Michal Horňák, Karel Poborský, Ivan Hašek, František Straka, Tomáš Peščík a trenér Dušan Uhrin st.

Cena vstupenek je v předprodeji 90 Kc (v pobočkách CK FISCHER nebo na fotbalovém hřišti), na místě 100 Kč. Výtěžek bude během akce předán kojeneckému ústavu v Kyjově a postiženým dětem v Hodoníně. Po zápase bude následovat autogramiáda všech hostů.

Obsáhlý rozhovor s Pavlem Nedvědem čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud