29. května 2016 • 00:40

Zůstat v Plzni by nebylo fér, říká Krejčí. Klub by řešil až po EURO

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Užívá si životní sezonu a plní si sny. S Viktorií Plzeň slavil nedávno Karel Krejčí mistrovský titul, pak to ale v západočeském klubu zabalil. A soustředí se na práci u českého národního týmu, kde je pravou rukou kouče Pavla Vrby. „Teď mě zajímá jen EURO, to je další splněný sen,“ vypráví Krejčí. Jedním dechem ale dodává, že se mu práce hlavního trenéra ve Viktorii hodně zamlouvala. „Určitě mě to v roli hlavního trenéra bavilo. Pokud přijde nabídka, budu o ní přemýšlet.“



Pro někoho to bylo překvapení, když se Karel Krejčí, aktuálně nejúspěšnější trenér fotbalové ligy, sám se dobrovolně vzdal po sezoně role hlavního kouče v Plzni. Přednost u něj na celé čáře dostal národní tým. Chce být na sto procent k ruce hlavnímu kouči Pavlu Vrbovi.

„Mám za sebou možná životní sezonu. Povedl se s Plzní titul podtržený rekordem. Navíc si vážím toho, že mě trenéři a kapitáni zvolili trenérem roku,“ ohlíží se za uplynulými měsíci v nejvyšší soutěži.

Krejčí: Soustředím se na EURO. Moje setrvání v Plzni by nebylo fér
Video se připravuje ...

Stejně ale řekl dost, i když to bylo těžké. „To rozhodnutí se nerodilo lehce, ale bylo by nefér vůči Plzni, kdybych teď před bojem o Ligu mistrů odjel na měsíc pryč. Proto jsem se rozhodl, že to angažmá ukončím a budu se věnovat jen reprezentaci,“ řekl Krejčí v rozhovoru s novináři na soustředění reprezentace v Rakousku.

Nechtěl nadále sedět na dvou židlích, jelikož jak reprezentaci, tak i Plzeň čekají velmi důležité týdny. Nyní se maximálně soustředí na evropský šampionát a teprve pak bude řešit, zda přijde šance zkusit to znovu v roli hlavního kouče.

„Teď mě zajímá jen Euro, to je další splněný sen. Určitě mě to v roli hlavního trenéra bavilo. Uvidíme, jaký to bude mít dozvuk po šampionátu. A pokud přijde nabídka, tak o ní budu přemýšlet. O žádné nabídce ale zatím nevím," dodal. V roli hlavního trenéra má za sebou třicet zápasů a hned čtyřiadvacet jich končil v roli vítěze.

Nyní si ale opět užívá spolupráci s Vrbou, se kterým trénuje od roku 2008. „S Pavlem se známe docela dlouho. On nám asistentům dává hodně prostoru. Kdyby nedával, tak bychom spolu asi takhle dlouho nespolupracovali. Jsem rád, že se k němu vracím naplno,“ prozradil, co jej přitahovalo k někdejšímu parťákovi z Viktorie.

„Těší mě, že u reprezentace mohu vůbec být. Když jsem před lety dělal mládež v Příbrami, tak bych nevěřil tomu, že budu jedno moci spolupracovat s hráči, jako jsou Petr Čech a Tomáš Rosický," dodal nadšeně.

Nejlepší trenér fotbalové ligy plzeňský Karel Krejčí přebírá cenu na galavečeru Synot ligy
Nejlepší trenér fotbalové ligy plzeňský Karel Krejčí přebírá cenu na galavečeru Synot ligy

Radost má i z toho, jak na začátku soustředění vypadá forma hráčů. „Jsem docela mile překvapený, kluci vypadají velice dobře. Jsou hladoví po úspěchu. I s Maltou to bylo vidět, že hráli s chutí. Objevily se tam věci, které nacvičujeme. Kluci byli silní na míči, hráli kombinačně. Byl tam vidět přínos Tomáše Rosického, který hru zrychlil. I těch šest vstřelených branek bylo pozitivní. Teď uvidíme, jak to bude vypadat s Ruskem a Koreou,“ dodal.

Zaujal ho i dvacetiletý útočník Patrik Schick, který proti Maltě skóroval při reprezentační premiéře. „Proto jsme ho sem vzali. Patrika jsem sledoval i v lize a měl tam velký progres. Vyšla mu i jednadvacítka. Je oprávněně tady a pere se o místo. Ukázal, že potenciál má,“ povzbudil útočníka, jenž v minulé sezoně vynikal na ligové scéně v dresu Bohemians.

Pozápasový trénink reprezentace: posilovna pod širým nebem
Video se připravuje ...

Krejčí očekává, že se český tým na soustředění připraví dostatečně na to, aby na šampionátu bojoval o postup ze skupiny se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem. „Skupina jednoduchá není, ale pro nás je to možná lepší. Před kvalifikací nám také nikdo nevěřil a nakonec jsme postoupili z prvního místa na úkor Nizozemska. To málokdo čekal. Jsem rád, že máme těžké soupeře,“ vítá konkurenci kouč.

V reprezentačním týmu je nyní jedním ze čtyř lidí s příjmením Krejčí, jelikož mezi hráči je i Ladislav Krejčí a v lékařském týmu jsou dva Petrové Krejčí, otec a syn. „Je to trošku rarita. Když někdo zavolá Krejčí, tak se nás otáčí víc, ale problém to není. První dny to byl trochu nezvyk, ale teď už to nevnímám,“ směje se kuriózní situaci sedmačtyřicetiletý kouč.

Mazáci dopředu, rozestavení 9-10-9. Focení fotbalistů je celá věda
Video se připravuje ...

Vrba: Plašila nemá spousta lidí v lásce, ale pro nás je strašně důležitý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud