16. června 2016 • 11:30

Pro Hamšíka je Neapol malá! Zaslouží si velký klub, chválí hvězdu trenér

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský záložník Marek Hamšík zazářil ve středečním zápase mistrovství Evropy proti Rusku, když gólem a asistencí pomohl k výhře 2:1. Podle reprezentačního trenéra Jána Kozáka osmadvacetiletý fotbalista svým výkonem ukázal, že už přerostl Neapol a zaslouží si angažmá ve větším klubu.



"Marek velkou měrou přispěl k vítězství. Lidsky a fotbalově dozrál a Neapol je pro něj už malá. Za přístup k fotbalu a výkony by si zasloužil, aby hrál ve velkém klubu. Myslím si, že je na to připravený," citovala slovenská média Kozáka.

Hamšík, který do Neapole přišel v roce 2007 z jiného italského klubu Brescie, na stadionu v Lille nejprve přihrávkou z vlastní poloviny vyzval ke skórování Vladimíra Weisse. Těsně před pauzou po rohovém kopu potom "zasekávačkou" obešel obránce a krásným pokusem obstřelil ruského gólmana Igora Akinfejeva.

"Marek v reprezentaci dlouhodobě podává velmi kvalitní výkony. Spolu s Martinem Škrtelem je klíčovou postavou mužstva a vůdcem. Jeho výkon v zápase s Ruskem byl skvělý a týmový, protože vedle útočení hodně pomáhal i v defenzívní činnosti," ocenil dvaašedesátiletý kouč největší slovenskou hvězdu.

Hamšík si pochvaloval gólovou střelu i následné oslavy. "Vyřešil jsem to tak, jak jsem i chtěl, jenom zřejmě nikdo nečekal, že to padne do branky až tak pěkně. Ale přesně takhle jsem to chtěl řešit," řekl odchovanec Banské Bystrice. "Emoce byly velké, protože i fanoušky jsme měli na straně, kde to padlo. Postavil jsem se před ně a užíval si to s nimi," doplnil Hamšík.

Slovensko v historicky druhém utkání na EURO poprvé bodovalo, částečně odčinilo úvodní porážku 1:2 s Walesem a zvýšilo své šance na postup ze skupiny B. "Vítězství chutná o to víc, že jsme ho dosáhli na evropském šampionátu a proti gigantovi," prohlásil Kozák. "Všichni chlapci si proti Rusku sáhli na dno svých sil, hráli velmi obětavě. Ale bez rozdání se pro kolektiv to nejde," přidal trenér.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Slováci inkasovali v 80. minutě od Denise Glušakova a v závěru zápasu se strachovali o výsledek. "O přestávce jsme si v šatně říkali, že vítězství nemáme jisté. Na začátku druhého poločasu jsme slibný náskok kontrolovali a byli nebezpeční v protiútocích, ale s přibývajícím časem nám odcházely síly. Rusové nás díky své kvalitě zatlačili hlouběji, než jsme očekávali, a podařilo se jim snížit. Těch několik posledních minut bylo velmi dlouhých," uvedl bývalý československý reprezentant, jehož tým uzavře skupinu v pondělí proti Anglii.

Martin Škrtel (vpravo) se objímá s Jánem Ďuricou po slovenském vítězství nad Ruskem na EURO 2016
Martin Škrtel (vpravo) se objímá s Jánem Ďuricou po slovenském vítězství nad Ruskem na EURO 2016

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud