25. června 2016 • 05:00

Bale na EURO září a dovedl Wales do osmifinále. Dokáže ještě víc?

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedodržuje přísnou dietu, nechává se chladit v kryokomoře, střílí góly jako na běžícím páse, a to byl původně obránce. Řeč je o zatím nejlepším střelci letošního EURO, reprezentantu Walesu Garethu Baleovi. Dovede Wales k dalšímu triumfu?



Nečekaný úspěch Walesu je jedním z největších překvapení letošního EURO. Třímilionová ostrovní země postoupila do osmifinále soutěže z prvního místa skupiny B, kde odsunula na druhou příčku rivalskou Anglii a porazila Slovensko i Rusko. Velkou zásluhu na úspěchu Walesu má záložník Realu Madrid Gareth Bale, který v základní skupině soupeřům nastřílel 3 góly.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Osmapadesát let se Walesu nepodařilo dostat na žádný velký turnaj, a je to právě Bale, který dostal Velšany na EURO. A co víc, se třemi vstřelenými góly je zatím nejlepším střelcem turnaje společně se Španělem Álvarem Moratou. Není divu, že Real Madrid za dlouhovlasého záložníka před třemi lety zaplatil přes 2 miliardy korun.

Bale je v čele tabulky nejúspěšnějších střelců EURO a dnes uvidíme, zda své postavení vylepší dalšími trefami a bude mít možnost rozšířit sbírku gólů i v následujících střetnutích turnaje. Bude pokračovat povedená jízda Walesu?

Pokud Bale zůstane ve skvělé formě a spoluhráči ho podpoří, má velšský tým šanci dojít daleko. Bale poprvé reprezentoval Wales v květnu 2006, a to jako do té doby nejmladší hráč v historii tamního národního týmu. Začínal jako levý obránce, pak se z něj stal záložník, a skončil jako útočník, který góly nešetří.

Až skončí EURO, v nové sezóně může Gareth Bale pomoci Realu Madrid získat třiatřicátý titul. Právě Real Madrid má ve své sbírce nejvíce titulů z La Ligy, poslední ale získal v roce 2012, ještě bez Balea. Jak se Realu i hvězdnému Velšanovi bude dařit v nové sezoně, uvidíme na Nové DIGI TV, která bude zápasy La Ligy vysílat exkluzivně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud