10. července 2016 • 23:50

Selhání francouzské pýchy. Čaroval gólman, zvonila tyč a titul je fuč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ofenzivní síla Francie smete ve finále EURO 2016 Portugalce, soudili experti. Vrchol evropského šampionátu jim dal pravdu jen z poloviny. Domácí tým měl řadu šancí, jednou zazvonil i na tyč, jenže ve výsledku se střelci ze země Galského kohouta jen bezmocně chytali za hlavu. Útočná esa jako Griezmann, Sissoko, Giroud či třeba střídající Gignac pálila šance. A tak slaví titul evropských šampionů Portugalci, kteří byli schopní dát gól, vyhráli po prodloužení 1:0.



Bitva, kdy jsou karty jasně rozdané. Vítěz bere všechno, poražený skončí v bez poháru v slzách. Do tohohle duelu šla Francie v roli favorita. Hraje doma, to jí pomůže. A má sílu v útoku, předháněli se v odhadech, jak finálová bitva dopadne. Když se podíváte na výčet tutových šancí, dáte jim za pravdu.

Tak třeba Antoine Griezmann, bez ohledu na výsledek finále, největší Star šampionátu. V první půli trkl do míče v pokutovém území náramně. Míč se snášel po břevno portugalské branky, jenže gólman Rui Patricio vytáhl báječný zákrok. A hrdina pořadatelské země se jen bezmocně chytil za hlavu. Jak to, že to není gól, krčil rameny.

Po přestávce se situace opakovala. Griezmann, který během EURO nasázel soupeřům šest branek, tentokrát odsoudil portugalského gólmana do role diváka. Míč ale mezi tyče nevměstnal a stejně jako před půlí se jen bezmocně chytil za hlavu. Tutovku měl na noze i Giroud, ale tady pro změnu čaroval portugalský kouzelník v rukavicích Rui Patricio.

V nastaveném čase pak útočil na srdeční soustavu narvaného pařížského stánku střídající Gignac. Bránící Portugalec Pepe mu zbaštil kličku a on se dostal do obrovské šance. Zblízka stihl i vystřelit, jenže míč jen orazítkoval tyč a Griezmann už se k zakončení mezi tyče nedostal.

Do kolen pak poslal v nastavení Francouze střídající Éder, který ve 109. minutě vstřelil vítězný gól Portugalců. Ti mohou slavit titul, ofenzivní síla domácích vyšuměla do tmy.

Portugalský gólman Rui Patricio čaroval ve finále EURO 2016. Od Francie gól nedostal a také proto slaví Portugalsko titul mistrů Evropy.
Portugalský gólman Rui Patricio čaroval ve finále EURO 2016. Od Francie gól nedostal a také proto slaví Portugalsko titul mistrů Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud