19. června 2017 • 04:45

Expert Kopecký: Černý ukázal, proč nehraje v Ajaxu, Sáček není obránce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým fotbalistům do 21 let vstup do mistrovství Evropy vůbec nevyšel, s Německem prohráli 0:2 a výrazně si zkomplikovali šanci na postup do semifinále. Podle bývalého kouče jednadvacítky Ivana Kopeckého byl největší český problém na pravé straně, chybu udělal i brankář Lukáš Zima, který pustil laciný první gól.



„Pravá strana byla strašně průchodná, protože Sáček není obránce a Černý neumí bránit. Dozadu je velice špatný a jen ukázal, proč nehraje v Ajaxu,“ popsal Ivan Kopecký pro deník Sport, kde byl podle něho největší zádrhel. „Možná by to vypadalo jinak, kdyby se Aleš Matějů nezranil, ten nám hodně chyběl,“ dodal.

Podle Kopeckého byly oba inkasované góly hodně laciné. „Před první jsme neměli nechat Meyera vystřelit takhle v šestnáctce, navíc brankář Zima ji mohl chytit. Měl se víc posunout doleva, a kdyby to udělal, tak míč viděl,“ uvedl někdejší trenér Slavie, Vítkovic či Baníku.

Zima: Je to komplikace, teď musíme dva zápasy vyhrát
Video se připravuje ...

„Druhý gól jde za Sáčkem. Obránce si obvykle takový balon nezpracovává, protože za sebe nevidí. Spíš přihraje gólmanovi, nebo míč ustřelí do zámezí,“ komentoval minelu mladého sparťana Kopecký.

„Dalším problémem je koncovka. Patrik Schick měl na noze dvě stoprocentní šance, jednu takovou napůl. Jenže neměl štěstí jako v Itálii, kde dával góly ze všeho,“ připomněl kouč. „Kdybychom skórovali, věřím, že bychom neprohráli. Němci, kteří ten klid někdy až přeháněli, by nemohli hrát v takové pohodě,“ dodal Ivan Kopecký.

Simič: Teď už nesmíme dostávat góly, musíme je jen dávat
Video se připravuje ...

Brankář Lukáš Zima zasahuje proti penaltě Davieho Selkeho
Brankář Lukáš Zima zasahuje proti penaltě Davieho Selkeho

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud