5. září 2017 • 19:51

Česko - Bělorusko 1:1. Hosté srovnali v nastavení, lvíčata berou bod

Autor: iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace do 21 let vstoupila do kvalifikace mistrovství Evropy remízou 1:1 s Běloruskem. Nově se tvořící výběr trenéra Vítězslava Lavičky v Jablonci vedl od osmé minuty po brance Václava Černého, ale o tři body ho v nastavení připravil Michail Šibun.



"Je to zklamání, protože jsme nedokázali zápas dovést k vítězství, což byl hlavní cíl. Ale viděli jste sami, že víc než s houževnatým soupeřem jsme bojovali s vlastní nervozitou," řekl Lavička. "Dali jsme sice brzký gól, ale nedokázali jsme kontrolovat hru, i když jsme měli další šance, které mohly zápas rozhodnout," dodal.

Zatímco Bělorusko hrálo už třetí kvalifikační utkání, česká jednadvacítka zasáhla do bojů o šampionát v roce 2019 se zpožděním, protože v létě startovala na mistrovství Evropy v Polsku. V současném týmu z hráčů ročníků 1996 a mladších zbyli i dva pamětníci - záložníci Václav Černý a Michal Sáček.

Lavička litoval zahozených šancí: Cítím zklamání, že jsme zápas nedovedli k vítězství
Video se připravuje ...

A právě Černý už v osmé minutě otevřel skóre. Záložník Ajaxu Amsterodam využil špatnou rozehrávku soupeře a z hranice velkého vápna zamířil do protipohybu brankáře. Pro odchovance Příbrami to byla osmá branka při čtrnáctém startu za jednadvacítku.

"Dobře jsem to přečetl, že to bude vracet na stopera. Podařilo se mi to zpracovat do běhu a levačkou to pak umístit k tyči. Ale to se teď vůbec nepočítá," uvedl Černý, který se po zápase nechtěl vymlouvat na krátkou přípravu nového týmu. "Měli jsme zápas s Tureckem, měli jsme hodně tréninků na to, abychom se sehráli. V tom problém nebyl a měli jsme prostě vyhrát," dodal.

Černý po prohře s Běloruskem: Chtěl jsem být klíčový, to jsem nezvládl
Video se připravuje ...

Také po přestávce měli domácí navrch, ale žádná ze slibných šancí se neujala. Nejblíže druhé brance byl Tomáš Zajíc, který po přímém kopu z dorážky trefil břevno. Bělorusové si vypracovali jednu velkou příležitost, střídajícího Jevgenije Ševčenka ale zblízka vychytal Jindřich Staněk.

Až do nastavení šlo o jedinou šanci hostů, kteří se přesto dočkali vyrovnání. Český tým v závěru začal hrát zbytečně nervózně a po rohovém kopu, na který vyběhl i běloruský brankář, se dostal k odraženému míči Šibun a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

SESTŘIH: Lvíčata v prvním kvalifikačním duelu remizovala s Běloruskem 1:1
Video se připravuje ...

Kvalifikační duel s Běloruskem sledoval i Miroslav Pelta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud