20. listopadu 2014 • 20:48

Skandál v Africe: Bony hrál proti Kweukemu, nikdo nechtěl vyhrát

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není snad delšího časového období, kdy by fotbalovou Afrikou nehřímal skandál. Tentokrát se o pořádný průšvih postarali fotbalisté Pobřeží Slonoviny a Kamerunu, kteří si ve vzájemném utkání rozdělili body hodně neférovým způsobem. V posledních minutách hráči obou týmů vůbec nehráli, domácí si tak jen v chůzi přihrávali míč na vlastní polovině.



Pobřeží Slonoviny potřebovalo k přímému postupu na Africký pohár národů alespoň bod. Bony a spol. si sice postup zajistili, ovšem z jejich počínání přetrvává pachuť. Ještě smutnější je, že na nechutnou hru domácích přistoupil i Kamerun, který měl již před zápasem zajištěné první místo.

Blížil se závěr zápasu, Pobřeží Slonoviny drželo postupovou bezgólovou remízu. V tu chvíli se hlavně na popud zkušeného kapitána Kola Tourého rozhodlo pouze držet míč na vlastní polovině. Kamerun, v jehož sestavě nastoupil bývalý útočník Sparty Léonard Kweuke, soupeře nenapadal.

Diváci tak byli v posledních minutách svědky něčeho, co fotbal nepřipomínalo ani zdaleka. Hráči na trávníku jen chodili a vyměnovali si přihrávky na pár metrů. Bez zaujetí, bez boje. Tohle se nemohlo líbit nikomu.

VIDEO | Poslední minuty zápasu fotbal vůbec nepřipomínaly

Fanoušci ovšem místo odsouzení počínání svého týmu slavili. A to tak zuřivě, že po zápase vtrhli na hřiště a způsobili skandál číslo 2. Nejenže se houpali na břevnu branky, ale dokonce se pokusili svlévnout z trenek záložníka domácích Gervinha.

Afrika si prostě jednou zase uřízla ostudu. A místo zajímavého fotbalu se bude opět mluvit o nechutném skandálu, za který mimochodem klidně mohou následovat tvrdé tresty. Aby se fotbalisté obou týmů neradovali předčasně...

VIDEO | Invaze fanoušků na hřiště po ostudném zápase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud