18. prosince 2014 • 04:58

PĚT největších hvězd Růžičkova týmu. Na koho se těšit?

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Na koho se mohou hokejoví fanoušci těšit?Na koho se mohou hokejoví fanoušci těšit?FOTO: sport

    Dnes hokejová reprezentace nastoupí v rámci v prvního utkání Channel One Cupu od 18:30 v Praze proti Švédsku, zbylé zápasy odehraje v ruském Soči. Vrcholem sezony sice bude mistrovství světa v Praze a Ostravě, které je na programu v květnu, už teď však trenér Vladimír Růžička skládá tým, který by měl na domácím ledě bojovat o medaile. Jaké české hvězdy dnes nastoupí v O2 areně?

  • Vladimír Sobotka (Omsk/KHL)

    Sobotka debutoval v reprezentaci až na minulém MS Sobotka debutoval v reprezentaci až na minulém MSFoto Michal Beránek (Sport)

    V létě se po sedmi sezonách v NHL vrátil do Evropy a podepsal tříletou smlouvu v Omsku, v kontraktu je však klauzule o jeho možném předčasném návratu do zámoří. Malý, šikovný ale také tvrdý 27letý útočník se v KHL uvedl ve výborném světle - ve 39 zápasech posbíral 32 bodů a impulzivní kouč Summanen mu hodně věří, Sobotka hraje v průměru přes 19 minut za zápas. Minulý týden dokonce shodil rukavice a zapojil se do bitky. Sobotka umí skvěle skloubit šikovnost a tvrdost. Na Channel One Cupu by měl tvořit elitní útok s Červenkou a Klepišem.

  • Roman Červenka (Petrohrad/KHL)

    Červenka se stal hlavním postavou českého týmu na několika MS Červenka se stal hlavním postavou českého týmu na několika MSFoto Michal Beránek (Sport)

    Dalšího člena první formace čeští fanoušci velmi dobře znají. Před čtyřmi lety Červenka útočil na extraligový rekord v kanadském bodování z přelomu století, k překonání milníku mu však chybělo pět bodů. 29letý tvůrce hry zručný s hokejkou ve výlukové sezoně 2012/13 nakoukl i do NHL v dresu Calgary, v 39 zápasech posbíral 17 bodů a příliš se neprosadil. A dál už to v zámoří zkoušet nechtěl, a tak se upsal nejbohatšímu klubu v Evropě Petrohradu z KHL. V tomto ročníku není však tolik vytížený – podle času stráveného na ledě je až devátým útočníkem.

  • Jakub Klepiš (Třinec/extraliga)

    Klepiš skóroval v památném finále MS 2010 Klepiš skóroval v památném finále MS 2010Foto Michal Beránek (Sport)

    Třicetiletý pravák je vyhlášený střelec. Na kontě má i dva tituly z KHL, byl i u senzačního postupu Lva do finále. Stejně jako Sobotka i Červenka je odchovancem Slavie, nyní však v extralize hájí barvy Třince, kam zamířil koncem listopadu po předčasném konci ve švédském Färjestadu. A svoji produktivní schopnosti potvrzuje i v dresu Ocelářů – z osmi zápasů má dvanáct kanadských bodů. Klepiš má také velkou Růžičkovu důvěru, na poslední MS ho kouč vzal přesto, že Lev ho na finále vyřadil z týmu, navíc měl kvůli zranění dlouhou pauzu.

  • Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL)

    Kovář je tahounem Magnitogorsku v KHL. V národním týmu se opět potká s bratrem Jakubem. Kovář je tahounem Magnitogorsku v KHL. V národním týmu se opět potká s bratrem Jakubem.Foto Barbora Reichová Sport

    Když dělal své první kroky v hlavním týmu extraligové Plzně, Straka a spol. mu vytýkali, že je to lajdák, který nemaká na sto procent. Probral se včas a loni dovedl tým k historicky prvnímu extraligovému titulu, teď už v dresu Magnitogorsku září v KHL. Na jaře byl jedním z hlavních strůjců zisku Gagarinova poháru. 180 centimetrů vysoký tvůrce hry je třetí v produktivitě KHL za hvězdnou ruskou dvojící Radulov – Kovalčuk.

  • Roman Horák (Viťaz Podolsk)

    Horáka čeká premiéra v národním týmu Horáka čeká premiéra v národním týmuFoto www.okcbarons.com

    Nejlepší český střelec KHL hraje premiérovou sezonu v soutěži, kam v létě přišel z NHL. V Calgary ani v Edmontonu si nevybojoval stále místo v sestavě, a tak se místo působení na farmě raději upsal Podolsku. Viťaz byl sice v minulosti týmem složený převážně z bitkařů, po odchodu z Čechova se však klubová filosofie změnila a do ní zapadl i Horák. Syn někdejšího reprezentanta je silný na puku i v osobních soubojích. V Podolsku se 17 góly v 37 zápasech prokazuje svůj střelecký instinkt.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud