13. srpna 2015 • 14:48

Uzdravení Rosického za dva měsíce? Potrvá to déle, varuje Wenger

Autor: pta, kah, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se nepočítalo s tím, že Tomáš Rosický zasáhne do zářijových zápasů kvalifikace o EURO 2016. Po posledním vyjádření trenéra Arsenalu Arséna Wengera hrozí, že pauza kapitána české reprezentace po operaci kolena bude ještě mnohem delší.



Rosického agent Pavel Paska včera odhadl rekonvalescenci na šest až deset týdnů. Wengerova předpověď tak optimistická zdaleka není. „Bude to delší. Zatím nevíme, jak přesně,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu, když hodnotil zdravotní situaci svých hráčů.

Klíčový záložník českého týmu si poranil koleno v červnovém kvalifikačním utkání na Islandu (1:2). Najevo to vyšlo až poté, co Arsenal v úvodu své letní přípravy oznámil, že český hráč s mužstvem neodcestuje na turné do Asie.

Kolono ho bolelo víc v klidu

Bývalého hráče Dortmundu či Sparty trápilo koleno, které ho podle informací iSport.cz bolelo víc v normálním režimu, než při plné zátěži, nicméně vracející se bolest mu neumožňovala podstupovat klasickou přípravu. Minulé úterý se pak podrobil artroskopii na klinice v Ausburgu.

O oporu přichází Vrbův tým v klíčové fázi kvalifikace. Česko nejprve hostí 3. září v Plzni Kazachstán a tři dny poté se představí v Lotyšsku, kde jej čeká pravděpodobně rozhodující souboj. V říjnu pak nejdřív hostí Turecko, program skupiny končí v Nizozemsku.

„Září je měsíc pravdy. Když neuděláme šest bodů, výrazně si situaci zkomplikujeme. Když uděláme, tak budeme mít proti Turkům na Spartě mečbol. Znovu opakuju, že jestli si někdo myslí, že pojedeme do Holandska s nutností udělat bod, tak je po mně. To nedožiju. V září odehrajeme dvojzápas, který ukáže, jestli si postup zasloužíme“ uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta . Rosický u toho s velkou pravděpodobností ale nebude.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud