11. listopadu 2008 • 12:14

Po večeři do hampejzu! To byl repre sraz!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pikantní historka zaměstná dnes výkonný výbor fotbalového svazu! Ač se týká reprezentace – konkrétně plážových fotbalistů – nechybí v ní prodejné ženy, opilství a podezření z mrhání svazovými penězi.



Že by si plážoví fotbalisté vzali za vzor své známější kolegy z fotbalového nároďáku? Ti prohýřili noc po prohře s Německem. Byla z toho pekelná ostuda, ovšem tehdy to svazovou pokladnu nijak nezatížilo.

„Šlo teprve o druhý zájezd placený z peněz fotbalového svazu,“ vysvětluje Oldřich Prohl, předseda subkomise pro plážový fotbal, jenž donedávna celou reprezentaci táhl ve vlastní režii a na všechny akce obstarával finance od sponzorů.

Jakmile se plážový fotbal dočkal injekce od ČMFS, zájezd na turnaj na Mallorku minulý rok se zvrtnul. Češi prohráli, co mohli, a poslední večer dva z nich vyrazili na tah. Bronislav Šerák, mj. právník Pavla Nedvěda, a Petr Slončík, bratr známějšího hráče Baníku a Sparty Radka Slončíka.

„Asi tři sta metrů od hotelu byl erotický salon. Hráči Šerák (pozn.: tehdy působil u týmu zároveň jako brankář a trenér) a Slončík tam vyrazili, ovšem nevzali si s sebou peníze. Pak si ke mně přišli půjčit – Slončík sto padesát eur, Šerák dvě stě padesát,“ popisuje Prohl.

Salón zřejmě nabízel kvalitní služby, neboť druhý den ráno se oba požitkáři zamkli na pokoji a zbytek týmu nebyl schopen je vzbudit. „Proto zmeškali odlet a museli si přebukovat letenky. To stálo nemalé peníze z peněz svazu,“ uzavírá příběh Prohl.

„Poplatek za změněný odlet jsem hradil ze svého,“ oponuje Bronislav Šerák. „A návštěvu erotického salonu důrazně popírám,“ dodal.

„Na svazu je jen faktura na jedenáct letenek,“ nahrává Šerákově verzi Otakar Mestek, šéf úseku neprofesionálního fotbalu.

Ať už má pravdu kdokoliv, plážový fotbal má slušnou »reklamu«. A Oldřich Prohl ví, v jakých podnicích má do budoucna při žádostech o sponzorování otevřeno, pardon, vlastně roztaženo...

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud