Jiří Punčochář
20. září 2014 • 20:05

„Spolubydlící“ řádili. Brnu tři body zařídil Sýkora s Vávrou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při cestách na zápasy ven bydlí na jednom pokoji, jsou na sebe zvyklí. Na jejich spolupráci to bylo znát. Brněnský hračička Jan Sýkora vytěžil ze spolupráce se „spolubydlícím“ Stanislavem Vávrou gól, jímž pro Zbrojovku trefil výhru 1:0 nad Libercem.



Zbrojovka je uprostřed várky zápasů s těžkými soupeři a prochází jí nadmíru dobře. Výhru ze Slavie (3:1) potvrdila doma s Libercem, který si letos zahrál evropské poháry. Díky tomu se během rozehraného 8. ligového kola vyšvihla na průběžné 7. místo.

„Výsledek ze Slavie nás povzbudil. Věděli jsme, že doma jsme silní, a když budeme plnit všechno, co máme, nemůžeme prohrát,“ řekl Jan Sýkora, pro kterého byl vítězný gól zápasu taky premiérovým v nejvyšší soutěži.

Že ho dal hlavou může být překvapením. Sýkora měří jen 170 cm a proti Liberci byl ze vzduchu hodně nebezpečný. Dral se ještě do jedné šance po centru ze strany, hlavičkoval nad. Další tutovku spálil už nohou, přihrávku znovu od Vávry ukopnul vedle.

Rychlý sestřih: Zbrojovka Brno - Slovan Liberec: 1:0
Video se připravuje ...


„Mně říkají Koller na tréninku. Já to tam uklízím hlavou jedna druhá,“ smál se šikula v dresu Zbrojovky. „Vážně, je to gól jako každý jiný. Ve výšce nevidím problém, když je tam dobrý náběh. Ten při mém gólu byl,“ vysvětloval svoje hlavičkářské schopnosti Sýkora.

Přiznal, že taky bouřka, která začala nad Brnem asi patnáct minut před začátkem, jemu konkrétně pomohla. Těžší urostlí borci mohli mít na rozmoklém trávníku problémy, ale pro rychlíky Sýkorova ražení nebyl tanec mezi kalužemi žádným problémem.

„My se Standou (Vávrou) jsme vyloženě ty typy, které potřebují rychlé míče do běhu, kterým to vyhovuje. Bylo vidět, že jsme tam Liberci v obraně zatápěli dost,“ říkal Sýkora.

Skutečně, během prvního poločasu, než hřiště jakž takž vyschlo, byla tahle dvojka nejnebezpečnější.

Prudká Vávrova přihrávka do šance na malém vápně, kterou mu kamarád adresoval ve 31. minutě a on s ní naložil bídně, prý Sýkoru překvapila tak, že mu k míči nevyšel krok. Čekal, že už Vávra bude zakončovat.

Naopak při centru na jediný gól zápasu střelec svému nahrávači věřil.

„Standa má tyhle rohlíčky dobrý, přesně najde ten prostor, kde jsme. Už to bylo jen o tom naběhnout, byl jsem tam sám. Nešlo to nedat,“ usmíval se Sýkora.

Dal – a Zbrojovka může znovu slavit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud