Michal Koštuřík
29. prosince 2014 • 21:10

Slovácko přichází o gólmana, Melichárek chce ukončit smlouvu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivá zpráva ze Slovácka. Zkušený brankář Dušan Melichárek (31) požádal klub o předčasné ukončení smlouvy k 31. prosinci. Podle informací isport.cz těžce nesl roli náhradníka za Milanem Hečou, což dal rázně najevo před trenérem Svatoplukem Habancem. „Docela nás jeho rozhodnutí překvapilo,“ uvedl Vladimír Krejčí, výkonný ředitel 1. FC Slovácko.



Klub nyní zvažuje, zda Melichárkovi vyjde vstříc a uvolní ho. Je vysoce pravděpodobné, že mu ve změně prostředí nebude bránit. Na podzim odchytala bývalá opora pouze duely v tuzemském poháru, v Synot lize měl přednost mladší Heča . „Pokud Melichárek odejde, nejspíš se poohlédneme po dočasné zkušené náhradě. Minimálně na místo dvojky,“ informoval Krejčí s tím, že se ke vztahu trenéra s hráčem vyjadřovat v tuhle chvíli nehodlá. „Komentář k tomu bych pozdržel,“ sdělil.

Slovácko v první řadě shání posily do ofenzivy. V Kostarice dolaďoval Krejčí příchod Gabriela Leivy (20 let) z CS Cartagines, který už byl v klubu v srpnu na testech a zaujal střeleckou explozí v Juniorské lize. Teď už chce mít Habanec schopného mladíka v kádru napevno. „Sedli jsme si s ním, on sám by k nám velmi rád šel,“ potvrdil Krejčí.

Ostatní vyhlédnutí borci jsou prý mimo ekonomické možnosti celku z Uherského Hradiště. „Nejlepší hráči odcházejí z kostarické ligy za miliony dolarů do Mexika,“ zjistil ředitel, jenž ve střední Americe shlédl sedm zápasů během čtyř dnů. „Tamní nejlepší týmy jsou na úrovni Sparty nebo Plzně. Mezi první trojicí a dalšími je ale docela velký výkonnostní rozdíl,“ všiml si přímo na místě.

Kádr má během ledna oživit i talentovaný mladík z Ghany, možná dva. Ty si pro změnu vyhlédl v Africe asistent Michal Kordula.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud