12. dubna 2015 • 08:27

Latku štvala prohra i některá rozhodnutí sudích: Jsem nasr...

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán slávistických fotbalistů Martin Latka se po třech kolech a zranění vrátil v pražském derby proti Spartě na hřiště a dlouho spolehlivým výkonem pomáhal hostům hájit čisté konto. O to víc ho mrzelo, že červenobílí v poslední třetině utkání po trefách Davida Lafaty a Jakuba Brabce dvakrát inkasovali, přišli o vedení 1:0 a opouštěli Letnou s prázdnou. Latka si navíc obnovil svalové zranění.



"Jsem nasr... Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon a nějaký bod jsme si měli odvézt. Už poněkolikáté jsme dostali gól takhle na konci. S Boleslaví, Bohemkou, teď. Převládá ve mně zklamání," řekl novinářům Latka. "Zase ale musím říct, že to, co jsme předvedli, tak nějak bych si to představoval. Tým ukázal, že kvalitu má, že můžeme hrát i celkem dobrý fotbal," doplnil třicetiletý stoper.

Jeho tým zaskočil domácího favorita rychlým gólem Milana Škody ze čtvrté minuty a pak měl nečekaně dost velkých šancí na pojišťění náskoku. Jenže druhou branku nedal a Sparta trefami v 66. a 89. minutě stav otočila. "Šli jsme do zápasu s cílem soupeře zaskočit a obzvlášť v první půli se nám to dařilo. Ve druhé půli už to nebylo tak dobré, Sparta dobře kombinovala, ale i tak jsme měli velice dobré šance," podotkl Latka.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Zlom podle něj nastal za stavu 1:0 pro Slavii, když Robert Hrubý neproměnil únik na domácího brankáře Marka Štěcha. "Kdybychom dali na 2:0, byli bychom o hodně blíž vítězství," konstatoval.

Připustil, že slávistům v závěru došly síly. Sám nastoupil po zranění a v druhé půli se mu obnovilo. "I Jirka Bílek vůbec netrénoval, já hrál od 55. minuty zase s tím svalem, protože se mi to obnovilo. Dohrál jsem to, ale nemáme ani body a já ani zdraví," litoval.

"Věděl jsem, že jdu do zápasu s velkým rizikem, protože jsem ještě nebyl stoprocentně zdravý. Ale moc nás nebylo a chtěl jsem za každou cenu hrát. Poločas to vydrželo v pořádku, ale jak přibývala únava a noha ještě nebyla zahojená, byla velká pravděpodobnost, že nevydrží. Budou to zase tak tři týdny," odhadoval Latka dobu dalšího léčení.

Sparta - Slavia: Podívejte se na Váchovu potyčku s Pitákem
Video se připravuje ...

Sparta podle něj ukázala, že má v koncovce větší kvalitu. "Neřekl bych, že dneska měla nějakou vyloženou šanci. A přesto dokázala dát dva góly," podotkl Latka.

I když hrál od třinácté minuty se žlutou kartou, vyloučení se nebál. "S rozhodčím jsme komunikovali ve vší slušnosti. Emoce pracují, ale nedovolil bych si k němu být sprostý. Potom každý kontakt byl faul a Sparta se tím dostávala do tlaku. Byl jsem přesvědčený, že některé situace tak nebyly," naznačil Latka, že se mu nepozdávaly některé verdikty Pavla Královce.

"Asi to vidíte z tribuny líp. Pak když se k tomu třeba Bary (Milan Baroš) vyjádří, hned jde před disciplinárku. To je taky úplně scestné. Lidi nejsou hloupí. Můžeme být rádi, že tady takového hráče máme. A ještě proti němu zahajujeme disciplinární řízení. Baryho v tomhle podporuji," dodal Latka.

Škoda: Můj gól? Možná byl hezký, ale je k ničemu
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Jakuba Brabce na 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud