31. července 2015 • 11:39

Zacharova pomsta. Jak Baník rekordně porazil Spartu 4:1

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

HISTORIE SYNOT LIGY | Kdyby se podobný výsledek opakoval v sobotu na Letné, byla by to prvotřídní senzace. Největší vítězství fotbalistů Baníku Ostrava nad Spartou v historii české nejvyšší soutěže je staré skoro 20 let. V březnu 1996 zvítězili domácí na Bazalech nad tradičním rivalem 4:1. Připomeňte si tento výsledek v dalším dílu seriálu z historie Synot ligy.



Na dnešní poměry neregulérní terén, hřiště na Bazalech zasypal sníh, zápas se hrál s oranžovým míčem. V takových kulisách se zrodila stále nepřekonaná výhra Baníku Ostrava nad Spartou. „Byly doby, kdy nás Sparta porážela. Vítězství jsme si užívali a že to bylo takovým rozdílem, tím to bylo ještě lepší,“ vzpomíná Aleš Pikl, který stál na straně vítězů.

Čím bylo toto utkání památné? Znamenalo satisfakci pro slovenského trenéra Jána Zachara, který deset let předtím musel ze Sparty nuceně odejít. Na Bazalech viděla historický úspěch velmi slabá návštěva – pouze 2038 diváků.

Na obou stranách pak byly vidět budoucí klíčové osobnosti reprezentace. Za Baník vstřelil dva góly Tomáš Galásek, za Spartu neproměnil pokutový kop Pavel Nedvěd . Ostravský tým neotálel a tříbrankový náskok si vytvořil už v prvním poločase, po přestávce konečné skóre upravily trefy na obou stranách.

Zacharova pomsta. Jak Baník rekordně porazil Spartu 4:1
Video se připravuje ...

Sledujte PŘÍMÝ PŘENOS zápasu Sparta Praha - Baník Ostrava v sobotu od 15:00 na iSport.cz.

 

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud