30. července 2015 • 11:55

Záložník Arsenalu dráždí Mourinha: S Čechem nám udělal laskavost

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech v dresu Arsenalu. Spojení, na které si v Anglii začínají zvykat, byť by si to leckdo ještě před několika týdny nedokázal představit. Včetně trenéra Chelsea José Mourinha, který třiatřicetiletého gólmana nechtěl pustit. "Překvapil mě, protože takové věci Mourinho normálně nedělá," cituje britský Daily Telegraph záložníka Arsenalu Mathieu Flaminiho.



Stejně jako jiní v Arsenalu je Flamini s novou posilou obrovsky spokojený. "Je pro nás velmi důležitý. Nejen pro své kvality, ale také kvůli charakteru. Na nejvyšší úrovni dělají rozdíly na hřišti ti opravdoví lídři. Nejen, když se zápas vyvíjí dobře, ale především ve chvíli, kdy se nedaří. Proto je pro nás Petr Čech skvělou posilou. Je to hráč s velkým charakterem a vítěznou mentalitou," chválí svého nového parťáka 31letý záložník.

Přestup z Chelsea do Arsenalu ale není běžnou událostí, jako když jdete ráno kupovat čerstvé housky. Trenér Mourinho odchod ikony klubu k velkému rivalovi dlouho odmítal, podvolil se až po přímé intervenci majitele Romana Abramoviče. Následně Čech odešel za 10 milionů liber (380 milionů korun) a stal se "kanonýrem."

"Byl jsem překvapený, protože takové věci Mourinho opravdu nedělá," připouští Flamini. Pichlavá slova od hráče z konkurenčního klubu portugalský kouč určitě neuslyší rád.

Brankář Petr Čech obklopenými fanoušky Arsenalu
Brankář Petr Čech obklopenými fanoušky Arsenalu

"Chelsea je velký konkurent, Mourinho normálně neprodává své hráče ke svým rivalům. Udělal nám velkou laskavost, teď jsme ve výhodě. Jde o skvělý přestup, můžeme být opravdu šťastní," sype ze sebe Flamini.

Už v neděli přijde na řadu opravdu žhavý start ostrovní fotbalové sezony. Community Shield mezi Chelsea a Arsenalem se zcela jistě ponese ve jménu Petra Čecha. "Aspoň ten zápas budu mít hned za sebou a nikdo se mi na něj nebude dál v sezoně ptát," hledal výhody v nejtěžším možném startu Čech.

Fotbaloví fanoušci na celém světě budou sledovat každý brankářův pohyb. Pokud udělá chybu, rozebírat se bude dlouhé týdny. Pokud vytáhne skvělý zákrok a pomůže Arsenalu k první oficiální trofeji v nové sezoně, stane se okamžitě vzývaným hrdinou.

"Chelsea nám v minulých letech způsobila spousty bolesti," přiznává Flamini. "V minulé sezoně si zasloužili vyhrát titul, teď je to znovu hodně otevřené. Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool a City jsou nejlepší týmy v Premier League. Mezi nimi se rozhodne," odhaduje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud