3. ledna 2016 • 04:58

Fanoušci na Arsenalu uctili Srníčka: V našich srdcích žiješ dál!

Autor: rjm, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potlesk zesnulé legendě. Narvaný stadion Arsenalu povstal, hráči se sešli na středovém kruhu a tleskali. Do rukavic plácal i gólman Petr Čech. Tak se vzpomínalo při utkání Premier League s Newcastlem na zesnulého brankáře Pavla Srníčka, jenž v Newcastlu před lety působil.



Newcastle na svého bývalého hráče nemohl zapomenout. Srníček byl jeden z nich. Před lety si při působení v klubu získal na svou stranu spoluhráče i fanoušky. Když gólman zkolaboval před Vánocemi při běhu a bojoval v nemocnici o život, podporovali ho na dálku osobnosti i fandové. Ti mu skandováním „Pavel is a Geordie“ posílali vzkaz do nemocnice. Když pak svůj boj o život v sedmačtyřiceti letech prohrál, zalil klub smutek.

Byla to pro všechny rána. Na Srníčka, kterého brali jako skvělého parťáka a kamaráda, vzpomínali. Ve městě se chystají sloužit za bývalého reprezentačního gólmana mši. Před sobotním zápasem na půdě Arsenalu se pak šli hráči Newcastlu rozcvičovat ve speciálně vyrobených trikách s fotkou Pavla Srníčka a nápisem „Pavel is a Geordie.“

K zápasu už sice nastoupili hosté v tradičních černobílých dresech, před zahajovacím hvizdem se ale držela minuta ticha za zesnulého brankáře. Všichni na stadionu vstali a poslali Srníčkovi do nebe hromový potlesk.

Fanoušci Newcastlu pak připojili chorál „Pavel is a Geordie,“ čímž dali opět najevo, že zůstává gólman dál v jejich srdcích. Jeden z příznivců „Strak“ si navíc připravil dojemný transparent s nápisem „Ti, kteří žijí v našich srdcích, nikdy neumírají.“

Newcastle nakonec na hřišti favorita padl 0:1, o jedinou branku utkání se postaral v 72. minutě zápasu domácí bek Koscielny.

2547174:gallery:true:true

Na českého gólmana ale vzpomínali i jinde. Třeba při utkání Portsmouthu s Crawley Town drželi před výkopem rovněž minutu ticha. Srníček totiž v klubu z jihu Anglie v minulosti také působil.

Zapálené svíčky na památku zesnulého Pavla Srníčka
Zapálené svíčky na památku zesnulého Pavla Srníčka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud