11. září 2017 • 18:30

Vydra bydlel u Štěpánka, pomohl mu i Nedvěd: Je to vzor, dal mi dobré rady

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelec je zpátky! Matěj Vydra vlétl do sezony jako uragán, svými trefami táhne Derby County a naposledy zářil o víkendu, kdy dvěma krásnými góly srazil Hull (5:0). „Trenér mi věří, ví, kam patřím, a profitujeme z toho – tým i já sám,“ těší člena širšího kádru reprezentace. Na jeho střeleckou pohodu nemá podíl jen trenér, ale také letní příprava v USA po boku tenisty Radka Štěpánka a legendárního Pavla Nedvěda.



Derby County chce zpět do Premier League, kde chybí od podzimu 2008. I proto si před rokem za klubovou rekordní částku (přes 300 milionů korun) pořídilo střelce Matěje Vydru z Watfordu.

Právě jeho góly mají účastníkovi druhé nejvyšší soutěže pomoci zpět mezi elitu a český útočník svou roli zatím plní na jedničku. Po sedmi soutěžních zápasech má na kontě tři ligové trefy a jednu postupovou v poháru.

„Hraju na postu podhrota nebo desítku, což je post, který mi sedí. Trenér mě nestaví úplně na hrot,“ pochvaluje si Matěj Vydra v rozhovoru pro Chovanec Sport Agency, která hráče zastupuje. Naposledy prokázal své střelecké kvality v utkání 6. kola proti Hullu.

Tým, který ještě v uplynulé sezoně hrál Premier League, načal parádní trefou z přímého kopu a o chvíli později mu přidal druhý zásah. Exekuci přímého kopu si musel u svých parťáků prosadit, ale míč si vybojoval a důvěru splatil nejlepším možným způsobem – gólem.

VIDEO | Touto parádní trefou z přímého kopu zazářil Vydra proti Hullu

„Věřím si. Trestné kopy i penalty trénuji, tak jsem to chtěl vzít na sebe. Brankář si udělal dlouhou zeď, pohnul se za ní a já mu to dal na zadní tyč. Krásný gól a hlavně důležitý,“ těší českého střelce. I jeho druhá trefa stála za to, když dělovkou usměrnil míč do sítě po přihrávce Davida Nugenta.

„Nesobecky mi dal zpětnou přihrávku a já to s přehledem proměnil. Stadion bouřil, nás to uklidnilo a měli jsme i další šance.“ Nechybělo mnoho a Matěj Vydra mohl zkompletovat čistý hattrick. „Měl jsem ještě další střelu, jenže brankář ji se štěstím vyrazil na roh. Alespoň z něj padl třetí gól.“

Derby County nakonec zvítězilo 5:0 a i díky svému střelci je zatím sedmé. Před reprezentační přestávkou sice padlo 1:3 na hřišti Sheffieldu United, ale předtím v Carabao Cupu vybojovalo díky penaltové trefě Matěje Vydry postup přes Grimsby Town a ve třetím kole skolil chotěbořský rodák i Preston.

VIDEO | I druhá Vydrova trefa proti Hullu stála za to!

Pomohla i příprava v USA

Na střelecké pohodě i fyzické síle však mají podíl i další lidé a Matěj Vydra to netají. Během letní přestávky se připravoval na Floridě. „Pozval mě Radek Štěpánek , který trénuje s mým osobním trenérem Markem Všetíčkem už roky. Mohl jsem u něj bydlet a trénovat v akademii IMG.“

Do české skupinky se navíc připojil další cenný host. „Poznal jsem osobně Pavla Nedvěda , který s námi některé dny trénoval. Měl jsem možnost vidět a slyšet, jak trénoval a co dělá ještě dnes. Klobouk dolů před ním, co dokázal a jaký je to člověk. Dal mi dobré rady, vždyť je to taky nejlepší hráč české historie. Moc mi pomohl a povzbudil mě do další práce,“ těší českého legionáře.

Kdo jeho statistiky sleduje, ten se možná zarazí, proč chyběl mladý střelec v české reprezentaci pro kvalifikační zápasy s Německem a v Severním Irsku. Pokud ale bude pokračovat, národní dres mu v budoucnu těžko uteče.

„Marek Všetíček říká, že jsem připravený na 80 procent. Nezapomínám, že je to teprve začátek sezony, ale snad budu úspěšně pokračovat i dál,“ věří bývalý útočník Udinese, Brugg, Watfordu, West Bromwiche nebo Readingu. 

Na formě Matěje Vydry má podíl i letní příprava v USA s Pavlem Nedvědem a Radkem Štepánkem
Na formě Matěje Vydry má podíl i letní příprava v USA s Pavlem Nedvědem a Radkem Štepánkem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud