Pavel Novotný
27. října 2008 • 18:30

Rooney? Na Everton už radši ne

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Hodně emotivní zápas sehrála v sobotu hvězda Manchesteru United Wayane Rooney na hřišti Evertonu, kde útočník začal svojí kariéru. A málem se tento duel neobešel pro oporu Reds bez následků.



Co se vlastně v sobotním duelu mezi Evertonem a Manchesterem United (zápas skončil 1:1) stalo? Během utkání Rooney provokativně políbil před zraky domácích diváků znak Manchesteru United na dresu, čímž vyvolal v řadách fandů podporujících Everton vlnu negativních emocí.

To byl také podle manažera Manchesteru Sira Alexe Fergusona hlavní důvod, proč Rooneyho stáhnul po žluté kartě v 71. minutě ze hřiště. "Bylo to pro jeho vlastní dobro. Na stadionu se jednoznačně vytvářela proti Rooneymu negativní atmosféra," odůvodnil své rozhodnutí manažer Reds.




Útočník United svým gestem reagoval na bučení domácího obecenstva, které prakticky při každém jeho dotyku s míčem dávalo reprezentačnímu útočníkovi najevo svoje "sympatie". Rooney nejdříve dostal žlutou kartu za faul na domácího Artetu a hned poté políbil znak svého současného klubu.

Podle dostupných informací nebude vedení Premier League na daný incident nijak reagovat. Rooney se tak na svůj stý zásah v nejvyšší soutěži bude muset ještě počkat. Jednu statistiku si však bezesporu rozšířil. Počet fanoušků Evertonu, kteří nebudou svému odchovanci moci přijít na jméno, bezpochyby vzrostl.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud